Besvärlig person

Jag funderar över en sak. Tänk dig denna konversation.

 

Jag säger: Jag har fått 50 grisar av Ulla-Bengt!
Samtalspartner säger: Du kan aldrig sköta om 50 grisar!
Jag säger: DU ÄR BARA AVUNDSJUK!
Samtalspartner: Ähhh va?

Om jag TROR att samtalspartnern är avundsjuk. Speglar inte det då MIN avundsjuka istället för motpartnern? Det går inte att resonera med mig och jag stänger konversationen bara sådär. Och mitt eget ego lyser igenom.

Ibland kastar man ur sig påståenden som är helt utan grund bara för att slippa förstå andra. När min samtalspartner försöker förklara har jag redan stäng öronen och jag får stämpeln "BESVÄRLIG PERSON".

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.