![](http://217.70.34.228/artiklar/images/l_lagg_burk.jpg)
2. Lägg en tom (läsk/öl)burk på en dubbelvikt tidningssida så att den vikta kanten hamnar uppåt 1 cm från burkens öppningsbara ända och så att ca. 5 cm hamnar utanför den nedre ändan, se bild.
![](http://217.70.34.228/artiklar/images/l_rulla.jpg)
3. Rulla tidningen tätt runt burken, se till att övre ändan blir jämn.
![](http://217.70.34.228/artiklar/images/l_tejpa_sidan.jpg)
4. Tejpa med en bit målartejp på skarven så den håller bättre.
![](http://217.70.34.228/artiklar/images/l_vik_in.jpg)
5. Vänd botten upp. Vik in de uppstickande 5 cm över botten. Tejpa. Vänd igen. Platta till botten mot bordet så krukan står stabilt.
![](http://217.70.34.228/artiklar/images/l_ta_ut_burk.jpg)
6. Ta ut burken och du har en högsmal kruka! Gör lika många krukor som du tänker så luktärter.
![](http://217.70.34.228/artiklar/images/l_stall.jpg)
7. Ställ krukorna tätt i en karamellburk e.d.
![](http://217.70.34.228/artiklar/images/l_hall.jpg)
8. Häll ca. 3-4 cm Leca i botten på krukan. Häll sedan upp till ¾ med bra, Leca-blandad blomjord. Resterande ¼ är bra såjord blandad med perlit.
![](http://217.70.34.228/artiklar/images/l_sa.jpg)
9. Så ett eller om du vill 2 frön i varje kruka ca 1 cm djupt. Vattna. Stick i en namnetikett!
![](http://217.70.34.228/artiklar/images/l_tack.jpg)
10. Täck sådden med en tidning, ställ den svalt (5-10 grader) och kolla ofta! Så fort fröna har grott måste tidningen tas bort och extraljus tillföras.
|
Senaste kommentarerna