Mikrofibertrasor

Mikrofibertrasor har så tunna fibrer att den drar åt sig smuts och fukt. Det gör att du kan städa de flesta ytor med bättre resultat än med rengöringsmedel samt finns både som handtrasa och för golvbruk.

 Nedstänkt kakel i badrummet, fingeravtryck på fönster och smutsiga köksbänkar kan städas effektivt med mikrofibertrasorna som ibland kallas ”mirakeltrasa”. För dammtorkning används trasan torr och för allmän städning fuktas den med vatten.

Fibrerna i duken är så tunna att de suger åt sig smuts och bakterier. För att bli av med bakterierna som sugs upp tvättas trasan i tvättmaskin eller kokas i kastrull. Kokning kan också vara bra inför första användningen för att förhindra att trasan luddar.

Enligt laboratorietest från 2008 är den genomsnittliga rengöringen 15 procent mer effektiv än vanliga rengöringssystem med kemiska rengöringsmedel, som alltså inte behövs. För toalettstolen och handfat kan lite ättika användas för att ta bort kalkavlagringar.

Om doftande rengöring är önskvärt kan grönsåpa användas i vattnet – fast inte till fönsterputsning då det lämnar en hinna på ytan. Det har jag provat i min ungdom..

Leta efter svanenmärkta mikrofibertrasor, det garanterar att det är riktig mikrofiber som håller hundratalet tvättar – sju till åtta år

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.