Ord är makt

Ord är det mäktigaste vi har efter tanken, men tanken kan inte bli offentlig utan ord. Den makten ord besitter kan både förgöra och förlösa. Ord kan också förföra, förälskelsen är inget intellektuellt problem som vi kan lösa med hjärnan, utan en känsla som drabbar en…

Jag gillar ord, helt klart, allt handlar om kommunikation, alltså informationsutbytet mellan sändare och mottagare ,ibland i en dimension, ibland i flera dimensioner och syftet för mig är, att få mina åsikter och tankar prövade.

Jag tror att jag kan bli en bättre individ. Jag kan, efter en diskussion eller debatt, välja att revidera, behålla eller rent av förkasta den åsikt jag framförde.

En kommentar

  1. Eira Strandberg

    Hej Lisbet!
    Jag tycker allt det du beskriver här, är sant. Man kan inte beskriva det bättre. Att våga säga det som rör sig i hjärtat kan självklart väcka upp det ena och det andra hos någon, några. Om det nu är fel man har sagt som andra kan uppfatta det, då kan man alltid diskutera om det efteråt och då får man chansen att bli ännu bättre som människa och individ. Om man aldrig vågar ge andra utrymme att tycka, blir man inte hellre bättre som människa och individ som kan älska sina medmänniskor och sig själv på ett alldeles unik, speciellt och villkorlöst sätt. Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.