Jagad antilop

När jag springer är jag ensam. Har sett naturprogrammen i tv och vet vad det är frågan om.

Jag är den svaga antilopen, avskild från flocken och de andra, de andra är lejonen. Vet att det inte brukar sluta väl för antilopen. Jag kommer att bli lunchen!

Ni behöver inte ta i så för att förtrycka mig tänker jag.

Tänk att de lägger så mycket tid på mig när det finns så många andra aktiviteter att ägna sig åt. Som att knappra på tangenter på datorn, ta en fika med rumsgrannen, peta naglarna…

Som om mina tankar blev lästa så tappas intresset för mig. Nästan på ett likgiltigt sätt, den där lystern i ögonen försvann och det blir rätt så tyst.

Allt detta utspelar sig inne i mitt huvud vid mötet med arbetsförmedlingens handläggare. Jag har tvättat håret och tagit på finaste t-shirten men när jag går därifrån känner jag mig eländig.

 

2 kommentarer

 1. Jenny

  Hej Lisbet,

  Jag heter Jenny och arbetar som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Vi prenumererar på bloggar som handlar om oss.

  Jag vill börja med att beklaga din upplevelse av ditt besök. Det är verkligen inte meningen att någon ska känna sig eländig efter ett möte med oss! Jag hoppas verkligen att din fortsatta kontakt med oss blir mer positiv.

  Vi är tacksamma för dina synpunkter och om du vill hjälpa oss att bli bättre kan du även lämna dem vidare via denna länk:

  http://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Kontakt/Nojd-eller-missnojd.html

  Ha en fin dag

  Med vänliga hälsningar
  Jenny, arbetsförmedlare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.