Älgjakt


Något för oss som är lika vanligt som att att fira midsommar. Jag höll på att säga halloween men det är ju ett påkommet påfund från det stora landet USA. Lika stort påfund som detta spektakel om att man ska skydda våra älgar!

Vi lever i den verkligheten – inte i någon förskönad värld där djuren kan prata med människorna och tala om att de är orättvist behandlade.

Tror Walt Disney har en viss skuld i detta med att förmänskliga djur så de kan prata och klä på sig.

När jag var en liten mindre människa i ålder hade vi några släktingar i Holmsund som hade minkfarm. Någon tyckte så synd om dessa minkar att de släppte ut dem. Tama djur klarar sig inte ute i skogen, de fryser ihjäl. blir uppätna, överkörda och en massa otrevliga djurplågande saker. Bara för att några trodde att de mådde bättre som vilda.

Ja jisses amalia – det var då någon som sa det i någon tidning, samtidigt som man skändade pälsaffärer i Umeå. Att hade dessa människor ett rejält jobb och ett ordentligt intresse så skulle man inte hålla på med dessa dumheter – släppa ut värnlösa djur i trafik och samhälle.

Ja jag vill att djur ska ha det bra och som Ceasar Milan säger i sina hundprogram – djur ska bemötas som djur och inte förmänskliga deras tillvaro. Men ibland urartar diskussionen om djurens rätt…

SÅJA…kasta kokta potatisar på mig nu….*muttrar*…

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.