Undvik mental utmattning

Undvik mental utmattning

Något att tänka på

Vad kan du själv göra? Som individ kan man faktiskt göra en hel del själv för att inte hamna i en total mental utmattning. Små och lite större sak som var och en för sig eller några tillsammans medför att det nedåtgående förloppet stoppar upp och att personen i fråga väljer en mera konstruktiv väg för att tackla sin stressade livssituation.

Några enkla råd till människor som känner att de i en tidig fas vill göra något åt sin situation är: Var observant på dig själv. När du inte riktigt längre känner igen dig själv eller tycker att du psykiskt inte är på topp längre så fundera på vad det är som åstadkommit detta.

Lyssna på din omgivning Negligera inte när människor omkring dig tycker att du står på för hårt eller uttrycker farhågor för hur länge du ska orka. Lyssna också på när de direkt eller mera förstucket antyder att du är förändrad eller att de inte riktigt känner igen dig. Sovra bland alla måsten Försök att bli lite konstruktivt lat.

Kurs: Ledningssystem för friskvård

Ledningssystem för friskvård, hälsozam, människor

 

Som ni säkert förstått har jag mer börjat jobba med min hemsida och mina mer seriösa inslag hittar ni där på
HälsoZam

En kommentar

  1. Helena Nilsson Springare

    Du har så rätt i det du skriver… Ett tu tre så är den berömda väggen närmare än vad man tror. Man ska lyssna på människor i sin närhet 🙂 Jag försöker göra det mer nu… än förr!

    Hoppas allt e bra med Dig Lisbet! Kram H

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.