Isdimma

Jag har i vissa perioder kokat tvålar, salvor, cerat och krämer. Utan att riktigt ha vetenskapen om VAD jag gjorde eftersom jag mer fick tillfredställelse i att vila i handens rörelse. Då kom en ung kvinna inflyttande till kommunen som hade titeln örtterapeut, en kvinna så spröd och med kunskaper som fick mig att tänka på alla de kvinnor som blev brända på bål för sin kunskap.

Isdimma – Alexandra De Paoli

Alexandras förhoppning är att hon genom sitt arbete skall kunna inspirera fler människor till att prova på läkeväxter som komplement till annan medicin. Naturen erbjuder oss stora möjligheter att påverka den egna hälsan. Det är en kunskap hon gärna vill förmedla.

Att själv gå ut i skogen och samla in sin medicin ger en dubbelverkande terapeutisk effekt. Skogsvandringen, sökandet efter den rätta örten, att välja ut och plocka de exemplar man vill ha och slutligen gå hem och bereda sin medicin – allt detta sänder starka signaler om läkande till kroppen.

Örtskolan säsong 2 är klar

Nu är årets säsong av Örtskolan inspelad och redigerad. Det är inte klart än när programmen kommer att sändas, men ni som följde förra säsongen kan se fram emot sex nya program om hästhov, blodrot, ögontröst, johannesört, rölleka och blåbär.

Det går att köpa alla avsnitt på dvd genom SVT. Ring växeln på tel 08-784 00 00 och berätta vad du vill, så hjälper de dig till rätt person.

Strömsö
Strömsö är ett livsstilsmagasin som bjuder på tips om hobby, trädgård, mat och annat som gör livet mer njutbart. Alexandra är en av Strömsös experter och står för örtinslagen i programmet. Strömsö sänds då och då i även Svt. Håll koll i tablån

Se här

Här kan ni se henne direkt

Alexandras blog: HÄR
Hennes hemsida: HÄR

alex

 

 

Ni hittar mig numera även på HälsoZam och bloggen där.

Lisbet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.