Kost – Spannmålsprodukter
Kost – Spannmålsprodukter
Baslivsmedel som mjöl och gryn ger energi och viktiga näringsämnen. Vete, råg, havre, korn, gryn och flingor är bra produkter. Med hjälp av jäst, bakpulver eller andra jäsmedel så utvecklas ett ”nät” av gluten trådar i brödet som ger den dess karaktär. Spannmål ger ett högt fiberintag och har ett lågt fettinnehåll fast visst finns det bröd som har högt fettintag och lågt fiberintag så läs på förpackningarna.
Ett sädeskorn består av en kärna, grodd och ett skal. Kärnan som är den innersta delen består av stärkelse, protein, vitaminer, mineraler och kostfibrer. Grodden är rik på protein, fett, fibrer, mineraler och B – samt E-vitamin. Skalet består av flera skikt som innehåller kostfibrer och mineraler.
Ni hittar mig numera även på HälsoZam och bloggen där.
Lisbet
Senaste kommentarerna