Bemötande med flexibilitet

Bemötande med flexibilitet

Om det du gör inte fungerar – gör något annat Om du har svårt att nå fram, så var beredd att ändra det du gör, tills du har skapat en fungerande kontakt. Eller byt ut dig själv mot en kollega som verkar ha bättre förutsättningar att nå fram. En mer tveksam strategi är den hårdnackade uthålligheten, som inte ger sig: ”Jag ger mig aldrig!”

Socialhögskolan nya avhandling, Stockholm visar att handläggare som använder sig av regler på ett flexibelt sätt i arbetet med bidragstagare, får mer positiva resultat än handläggare, som strikt håller sig till reglerna. Stor flexibilitet utan regler leder till kaos. Enbart regler utan möjlighet att anpassa dessa efter individens behov, blir till ett ineffektivt regelrytteri.

Kurs: Ledningssystem för friskvård

Ledningssystem för friskvård, hälsozam, kaos

Ni hittar mig numera även på HälsoZam och bloggen där.

Lisbet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.