SMS-tumme,paddnacke, laptoppknä

De moderna hjälpmedlen kan stjälpa oss om vi inte är varsamma och medvetna om vad vi gör. SMS-tumme,paddnacke, laptoppknä – åkommor orsakade av våra moderna hjälpmedel diskuterades förra veckans Nyhetsmorgon. Doktor Mikael Sandström förklarade att vi får besvär som kallas för ”gamnacke”, ”paddnack” och SMS-tumme. Det finns enkla hjälpmedel, kostnadsfritt för dig som inte vill fastna i överbelastningsbesvär.

SMS-tumme,paddnacke, laptoppknä – åkommor orsakade av våra moderna hjälpmedel

De moderna hjälpmedlen kan stjälpa oss om vi inte är varsamma och medvetna om vad vi gör. SMS-tumme,paddnacke, laptoppknä – åkommor orsakade av våra moderna hjälpmedel diskuterades i tisdagens Nyhetsmorgon.

Gamnacke uppstår när du skjuter fram hakan för att se bättre på t ex skärmen. Ditt huvud vilar på kotpelaren i ytterläge och vid längre statisk belastning blir du trött i muskler, muskelfästen och ligament.

Vid Paddnacke tittar du ner i ditt knä och jobbar med dator eller telefon. Belastningen på nacken skapar problem. Du kan bli svullen,känna pirrningar, domningar och vid längre belastning kan muskelfäste – eller seninfästesinflammation uppstå av mjölksyra.

SMS-tumme är som det låter besvär med tummen när man svarar på SMS. Lapptopknä uppstår när man suttit länge med datorn i knät. Huden på benen reagerar på olika sätt.

micropauhz, mentalpauhz, pausgympa, lisbet olofsson, onlinekurs

 

Om man några minuter varje timme ser till att göra något annat så kan man klara av att sitta länge.

Kostnadsfritt, varje måndag finns nya micropauhzer att träna till. Varje program är cirka 5 minuter och du utför dem direkt framför din dator.  För att vila helt från arbetet en stund, för att fokusera om och stress ned hittar du även en lika lång mentalpauhz att ta till. Programmen ligger ute hela veckan och man kan använda dem hur många ggr man vill.

 

 

 

Ni hittar mig numera även på HälsoZam och bloggen där.

Lisbet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.