Rabarberdricka med Stevia

0,5 kg Rabarber
1 Citron
1 tsk Citronsyra
1/2 dl Stevia
0,75 l kokande vatten

Gör så här

Skölj och skär rabarbern i små bitar. Lägg dessa i en rostfri panna. Skär citronen i tunna skivor och lägg i dem tillsammans med rabarbern.

Koka upp vattnet och häll i det över citron- och rabarberblandningen.

Ta en matsked vätska och lägg det i en kopp, tillsätt 1 tsk citronsyra och rör om tills den löses upp. Tillsätt detta i rabarber- och citronblandningen. Rör om och ställ in pannan i kylen. Rör om då och då.

Efter två dagar:

Sila bort rabarbern och citronerna. Koka upp saften och tillsätt Stevia efter tycke och smak. Jag hade i ungefär 1/2 dl Stevia och tyckte det blev lagom men jag vill inte ha den så söt.

Denna saft är inget som håller sig länge i kylskåp (ej heller den med vanligt socker) Nu gjorde jag bara ett test med 1/2 kg rabarber men brukar ha 1,5 kg normalt då jag gör hela satsen. Jag brukar då frysa in rabarbersaften i tomma 33cl ”lokaflaskor” och sedan ta fram en efter en istället.

 

Lisbet Olofsson, hälsozam, onlinekurs

 

Ni hittar mig numera även på HälsoZam och bloggen där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.