Havregrynsgröt med kardemumma, bär och frön

1 portion

1 dl fiberhavregryn
1/2 tsk malen kardemumma
2,5 dl vatten
1 liten nypa salt
1 msk grovhackade pistasch-, hasselnötter och/eller mandel
1/2 dl färska eller frusna blåbär, hallon eller andra bär
1 msk pumpafrön, linfrön och/eller solrosfrön

Rosta havregryn och kardemumma i torr kastrull på hög värme i någon minut tills det börjar dofta. Skaka då och då under tiden. Tillsätt vatten och lite salt. Sänk värmen och koka i tre minuter. Rör om då och då. Hacka nötterna grovt under tiden.

Häll upp gröten i en skål, toppa med bären medan den fortfarande är rykande het. Strö över nötter och frön.
Servera med kall mjölk

 

 

Lisbet Olofsson, hälsozam, onlinekurs

 

Ni hittar mig numera även på HälsoZam och bloggen där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.