Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Olika stuk

På vägen hem med mc och fru blev det ett litet stopp vid gästbryggan inne i Umeå. Jag tror några båtar hade kommit över från Vasa, minst en i alla fall. Med hyfsad marschfart behöver det inte ta mer än ett par timmar. Bilden tagen 23:15.

Visst är det roligt med lite olikheter och kontraster? Den gamla flottningsbåten Eulalia i snabbsjunket stål utstrålar onekligen charm och personlighet. Det hade varit roligt att höra tuffandet. (Ser du att det står "Bolinder-Munktell" på kylaren, Ulrik?)

Båten bredvid har säkerligen sina stora fördelar. T.ex. tror jag att den flyter en längre stund än Eulalia om det händer något och båtarna blir vattenfyllda. Snabbare och skönare är den också. Ändock är det Eulalia som får mycket av blickarna.

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.