Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Skruvade ord och verklighet


Jag fick en kommentar om det tveksamma i användningen av ordet "oskolad" i artikeln om nomineringen till riksdagen.

Ibland tänjer och mixtrar jag väl lite för mycket på språket och orden och lämnar kanske lite väl mycket underförstått. Jag gillar att hålla på med ord, det är därför jag bloggar som jag gör.

Just det som står i själva VK-notisen kan jag inte minnas att jag uttalat, men när jag använder ordet oskolad i bloggtexten så tänker jag på att jag inte funnits med i politiken så länge. Jag var in och vände där i tonåren, men sedan gjorde jag trettiotalet år på andra ställen. De erfarenheter och insikter jag samlat har jag i huvudsak fått via andra delar av vårt samhälle.

Varken som människa, rektor eller politiker föraktar jag skolning.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Ingemar Wincent

    Jag tror nog de flesta förstod hur du menar. Själv uppfattade jag det som att du med ordet oskolad menade att du inte räknar dig som proffspolitiker, och att du inte har en ”politisk uppfostring” i bagaget.

  2. Tom Juslin

    Hej Jan. Varför skulle jag ha skrivit ner uttrycket ”oskolad norrlandspolitiker” i mitt anteckningsblock om du inte sa det?
    Tom, VK

  3. Jan Nilsson

    Svar till Tom Juslin (2009-08-13 22:59)
    Hej Tom! Kom bara ihåg att jag skrev det i bloggen, men minns väl fel. Strunt samma. Som politisk person bör man kanske vänja sig av med att ”skruva” orden så mycket, vara mer distinkt i ordanvändningen. Eller också strunta i att en och annan missförstår. Det senare känns egentligen roligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.