Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Henne högaktar jag!

Vad Victoria betytt för flickor med ätstörningar och barn och unga med dyslexi kan knappast begripas. Jag har har mött många barn som varit djupt "långtidssorgsna" för att läsningen inte fungerat trots att man arbetat så hårt.

Några av de yngsta har jag sett lyssna alldeles oerhört uppmärksamt och få en lite ljusare blick när man berättat att t.ex. Sveriges kung och kronprinsessa sliter med samma sak.

I skolan kämpar vi för att få barnen i svårigheter att förstå att man inte är dum för att man har dyslexi eller ett annat funktionshinder. Varje gång man driver med kungahuset och framställer dem som korkade för att det ibland är svårt att stava det egna namnet rätt – då slår man på dessa barn. Då river man ner det vi försöker bygga upp. Jag ser sällan på TV, men det finns kanaler jag absolut undviker för deras "kungaporträtts" skull.

Tack Victoria för det du i öppenhet gjort och gör och är för de barn och unga som delar de problem du fått kämpa med! Jag hade velat få ge dig en kram för det!

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.