Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Tsunamibackupen


Man kan se ganska olika på detta med "tsunamibanden". Backupen som nu även Alliansregeringen vill låta ligga i 70 år.

Vad kan finnas på backuperna från regeringskansliet?

Vore det bara ultrapinsamma privata eller tjänsterelaterade saker för personer inom (S)-regeringen tvivlar jag på att vår regering anser det vara värt striden för 70 års sekretess. Även om man vill vara kollegialt diskreta tror jag inte att man kan tänka sig att betala ett hur högt pris som helst för det.

Den här backupen omfattar förmodligen inte bara tsunamihanteringen. Kan det finnas glimtar av statshemligheter? Om två blocks regeringar vill sekretessbelägga, den nuvarande ett valår, då kan det tyda på att det finns något som faktiskt bör vara sekretessbelagt. Även om medier och vissa jurister går i taket.

Jag kan leva med ovisshet om detaljerna i den socialdemokratiska regeringens tsunamihantering.

 VK SvD

 

 

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

  1. kalle008

    Det går alldeles utmärkt bra att hålla statshemligheterna hemlig och lämna ut resten. Om där finns något generande, för S eller Alliansen, så är det väl precis det vi ska känna till vid valet 2010.

    Alliansen har redan gjort bort sig genom direkt påvisa att det finns något inrikespolitiskt känsligt i banden, och att de INTE ska få läsas.

  2. Jan Nilsson

    Svar till kalle008 (2009-10-04 21:02)
    Varken du eller jag vet vad det handlar om. Finns det någon sorts information som kan hanteras i ett regeringskansli och som du tycker skulle motivera en sekretessbeläggning? Jag kan tänka mig en del saker med anknytning till säkerhet och försvar. Eftersom (S) hade ansvaret och startade processen så menar jag att deras val av åtgärder inte direkt är mindre intressanta än Alliansens.

  3. Isak

    Reinfeldt ställde till ett jävla liv över några saknade
    band, och lovade gräva fram sanningen. Efter att ha grävt och inte hittat något så sekretessbelägger dom allt för
    att inte avslöja fadäsen. Sådan är politiken ibland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.