Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Blir Bodström partiledare?


Man kan fundera när man läser en av dagens Expressenartiklar. "Thomas Bodström överlever all kritik". Den verkar inte vara så intressant för Expressen heller. Just nu ligger den på omkring hundrade plats om man räknar uppifrån på www.expressen.se.

Att Socialdemokraternas förstanamn i Sth dubbel- eller trippelfakturerar skattebetalarna (riksdagslön + advokatarvode kring 70 000 per månad + ersättning för förlorad arbetstid!) verkar inte betyda något, om han är en lirare. Inte resten av turerna heller. Sossarna och statsvetarna Stig-Björn Ljunggren och professor Ulf Bjereld säger i artikeln att han förmodligen bara vinner fler anhängare på sina piruetter. Är tiden verkligen sådan?

Maria Borrelius och hennes barn hade fått betala ett våldsamt pris om hon gjort något liknande. Men det är förstås annat det….

Mest besviken är jag nog på Sveriges centrala nyhetsredaktioner och samhällsjournalister. Jag hade trott att det fanns någon sorts likhet inför "medias domstol". Den tanken har jag i stort sett övergett. Jag har hört en del snack om fördelningen och konsekvenserna av journalistkårens sympatier, men har hittills tagit det med en nypa salt.

Det är nog mer än en gammal sympatisör som kommer att rodna lite när Partiet talar om "rättvisa" och "hederlighet" en tid framöver. Kanske finner spindoktorerna något liknande exempel på den borgerliga sidan och då blir väl udda jämt kanske.

Ska man hålla på med politik?

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Jan N

    Lisbeth, behövs det inte fler kvinnor i demokratins arbete där du bor? Fundera på saken. Ibland känns det meningslöst och ibland ”sandlådeakigt”, men det allt som oftast över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.