Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Det blir personvalskampanj

Det är inte länge jag har varit med i politiken. Efter att ha varit under påverkan under lång tid blev det inför valet 2006 allvar av tanken på "en tids samhällstjänst". (Utan jämförelse för övrigt talade Anders Borg nyss om sin uppgift som en "värnplikt") Jag ville lokalt vara med och stötta dem som sliter med vårt gemensamma samhälle. Ofta under svåra och otacksamma förhållanden.

Det ena gav det andra. Moderaternas framgångar gjorde att jag kom "längre fram" än jag tänkt, fast jag bett om att få stå långt ner på listan. Det blev kommunstyrelsen i Vännäs och ett par år i KSAU. Utan att vara med i fullmäktige.

Under resan har en och annan puffat mot riksdagen och jag kom trea i provvalet i höst. Efter justering enligt partistyrelsens riktlinjer hamnade jag igår på femte plats på M-listan i länet. Jag har fått mycket uppmuntran av människor både innanför och utanför partiet. Det har ändå inte varit avgörande. Jag har fattat beslut utifrån andra grunder och kriterier.

Mitt beslut är att satsa på en personvalskampanj inför valet 2010, om inga hinder läggs i vägen. Det jag vill föra fram som mina huvudfrågor kommer jag tillbaka till.

Ett budskap som kommer att finnas med är "Sammanhållet län och land". Vi behöver en sund och hållbar marknadsekonomi.  Politiken i vårt långa och skiftande Sverige får samtidigt inte abdikera. Olika geografiska områden är och förblir beroende av varandra och alla måste ges förutsättningar att både överleva och locka nya invånare. Det är en sak jag vill driva som representant för Västerbotten.

Om jag får förtroendet.

 

 

 

 

 

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Kalle

    Även om jag hoppas på framgång för dig, så är gammsossen inom mig mot en ordning, där den som har råd kan använda sina pengar för att nå en politisk plattform.

    Nu inbillar jag dessbättre att din kampanj kommer att kosta mer i form av tid och engagemang än i pengar för dig. Jag tycker dock att dina allmänna kvalitéer borde räcka för att få folk att inse, att du skulle kunna mycket gott som riksdagsman.

  2. Isak

    Trots allt så stödjer jag dig i ditt beslut. Om jag hade
    två röster en blå och en röd/grön. Så hade den blåa till-
    fallit dig. Tycker nog att er valberedning kunde ha gjort
    ett bättre arbete trots sin enighet. Med din utstrålning
    och personkännedom, så har du ändå stora möjligheter i en
    personvalskampanj. Men du måste nog komma ner på jorden
    och utveckla dina teorier till mer begripliga termer. Och
    då syftar jag på typ ”sund och hållbar marknadsekonomi”
    mot den ”Riedelska reglerade marknadsekonomin” i övrigt
    så behöver du inga judaskyssar och ej heller inbillade
    ryssryssar.

  3. Jan Nilsson

    Svar till Kalle (2009-10-26 07:25)
    Tack Kalle!
    Det kommer som du redan anar inte att handla om några direkta glassigheter. Jag har arbetat i tämligen resurssvaga sammanhang rent ekonomiskt hela mitt liv och det jag lärt mig av det får jag väl tillämpa även i detta.

  4. Jan Nilsson

    Svar till Isak (2009-10-26 19:52)
    Isak, uppriktigt sagt är jag väldigt glad för din kommentar. Tack!

    Kanske det hade gått att köpa över dig som rådgivare i min kampanjledning? Närmare bestämt i den del som ska bearbeta ”gammsossar” som Kalle och ”ungsossar” som Dan Oscarsson i Vindeln? *ler*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.