Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Jobbpolitik?

Finns det sossar som är emot förmögenhesskatten? Jo, det finns rätt många som tänker en bit till. En del på Socialdemokraternas egen hemsida.

Här är en.  Här en annan. Den sista är faktiskt chef för Arbetarrörelsens tankesmedja. Skatteverket, K-O Feldt och professor Sven-Olof Lodin säger att 500 miljarder förts ut ur Sverige p.g.a. den tidigare förmögenhetsskatten.

Få skatter är så avundsjukemotiverade som förmögenhetsskatten som i nya tappningen skulle drabba många ganska vanliga svenskar. När Alliansen tog bort den svarade den för några promille av skatteintäknterna. Den fick däremot till konsekvens att Sverige gick miste om kapital motsvarande bortåt halva vår stora statsskuld. Tala om jobbfientlig politik!

Man räknar med att det skulle kräva 50 miljarder att köpa och driva Volvo personvagnar på ett vettigt vis. Vi kan fråga oss hur många Volvo vi på sikt skulle göra oss av med genom att låta Sahlin återinföra avundsjukeskatten? Två, fyra eller sju?

Pengarna ska stanna i Sverige, göra nytta och ge jobb. Inte drivas utomlands. Bästa sättet att säkra detta är att ge Mona Sahlin fyra ytterligare år att slipa på oppositionspolitiken.

 

SvD

 

 

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Johan Karlsson

    Avundsjukan och missunnsamheten synes vara vad som idag driver (S). Bättre att alla har det dåligt än att många, men inte alla, får det bättre. Jag tror personligen att Mona och övriga inom (S) är väl medvetna om vad höjda skatter skulle innebära för landets ekonomi. Jag misstänker att dom känner på sig att nästa val kommer att innebära vinna eller försvinna. Hamnar (S) i opposition ytterliggare en mandatperiod kommer väljarna att få uppleva hur Reinfeldt tar oss ur krisen och att en borgerlig regering faktiskt inte är så illa ändå. Därför lägger (S) i desperation dessa populistiska förslag.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Johan Karlsson (2009-11-01 19:40)
    Ja, hela partiledningen borde veta vilka konsekvenserna blir och vilken värdelös skatt just denna är. Men något köttben måste vänsterflygeln få. De måste ju svälja en hel del. Kongressen har ju accepterat det mesta av vad Alliansen gjort. Även om retoriken är högljudd och svansföringen yvig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.