Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Brist på arbetskraft

Håhåjaja, det är inte allt som är lätt att förstå. Banverket har svår personalbrist.

Svenskar har inte utbildat sig åt det här hållet, eller vill inte ha just de ingenjörsjobb som Banverket erbjuder. När Södertälje kommun började kolla upp utbildningsnivån på sina irakiska invånare visade det sig att 4 av 10 har högre utbildning. Klicka på länken och läs vidare i artikeln. Den är lite intressant för oss som är intresserade av att lösa problem.

En annan sak är att ändan alltid är bak. De som vill hata människor som ser annorlunda ut har två huvudkanaler. Antingen kan man hata dem för att de inte arbetar, eller också kan man hata dem för att det gör just det. Antingen fokusera på att de kostar pengar eller på att de tar jobben. Men just jobben det står om här vill svenskarna tydligen inte ha.

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

 1. Mattias

  Du har så rätt!!! Jag har hört båda de argumenten, söker man aktivt efter fel så finner man det högst sannolikt också…
  Tänk vad bra det kunde vara om alla var lika kloka som du i den här frågan.

 2. Isak

  Klokheten bedrar visheten. Om vi hade haft en arbetsmark-
  nadspolitik som varit värt namnet. Så hade vi haft en
  arbetskraft som bättre hade kunnat matcha dom jobb som vi
  har eller som vi kommer att få. Alla miljarder på jobb-
  coutcher var att slänga pengar i sjön. Ge dom en vettig
  utbildning och ett arbete i stället. För dom var ju duk-
  på att dupera regeringen.

 3. Jonas

  Hur kan du påstå att rasisternas ”två huvudkanaler” i dagsläget skulle vara jobbfrågorna. Visst kan det varit så när skinnskallarna var på tapeten för 20 år sedan, men i dag är det betydligt grövre saker som göder rasismen. Det mest oroväckande i dag är att politiker och media rasiststämplar vanliga rakryggade människor som inte tolererar brinnande förorter, gängvåldtäkter, könsstympning, advokatangrepp, tvångsäktenskap, gängkrig, attackerade brandmän, utpressning, misshandel, personrån, ungdomsbråk, taxirån, osv, osv, osv.

 4. Jan N

  Eftersom det tar sina modiga år att få fram ingenjörer och civilingenjörer så hackar du på fel regering. *s*
  Sen är det fortfarande en frivillig sak vad man utbildar sig till i Sverige.
  Jobbcoacherna, de bra eller de mindre bra, har inte mycket med detta att göra.
  Ser du förresten inte det positiva i artikeln jag länkar till?

 5. Jan N

  Jonas, varken ingenjören i artikeln eller de arbetssökande han träffar ägnar sig åt eländet du beskriver. De drabbas däremot av dold främlingsfientlighet som ursäktas med argumenten jag nämner. De individer och grupper som ägnar sig åt det du beskriver ska inte ursäktas eller behandlas med silkesvantar. Många invandrare jag känner anser att vi är ofattbart mesiga i våra reaktioner ibland. Ursäktar man liknande illgärningar och försöker bortförklara sådant om faktiskt sker göder man SD och de som vill straffa invandrare som grupp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.