Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Borde alla politiker läsa

Liksom alla politiskt intresserade.

Det jag tänker på är Ola Nordebos text på VK:s ledarsida idag. "En stilla förhoppning inför valåret 2010" Särskilt när skenande vulgärpropaganda väller över diverse sidor redan innan valåret är inlett och trots att den reella politiken man tänkt föra inte skiljer sig mycket i vissa frågor man kritiserar hårt.

Läste härom dagen en kommentar där Alliansväljarna pådyvlas en mening att "de svaga är de onda". Då har debattnivån trängt ner under gölens dyiga bottensediment.

Jag tänker på min vän sjukpensionären som under några mandatperioder arbetade på att få mig att engagera mig i Moderaterna och till sist lyckades. Och på många andra.

Tänker också på hur man i många andra länder ofta har gott om vänner i partier som står rätt långt från ens eget. Här blir svartmålningen ofta så extrem och den egna politiska ståndpunkten nästan religiös, i sämsta möjliga mening. Man kan suggerera sig till att anse att den som ser andra lösningar och vägar representerar ondskan.

Läs Olas text. Jag brukar inte avge nyårslöften, men det vora kanske läge för några av oss? Det blir nog inte alla, många vill tyvärr hata.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

  1. leif

    Ni skapar den värld ni lever i. Tar politikerna första steget lär andra följa efter. Tyvärr tror jag inte att ni klarar av det

  2. Jan Nilsson

    Svar till leif (2009-12-31 17:33)
    Tänk om det vore så enkelt och om politikerna, dessa vanliga människor, hade en sådan makt. Vore skrämmande.*s* Tror problemet är större än politikerna.

    Jag tänkte förresten på dig i förmiddags. Visst var det du som påpekade det där i Agenda? Ska se om jag hinner se det och ge en kommentar innan jag åker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.