Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Idioti

Det ar egentligen ren idioti av mig att sitta har. Klockan ar over ett pa natten. Det skiljer 4,5 timmar(!) mot svensk tid. Klockan fyra, om tre timmar ska vi aka harifran och jag har inte packat. Det ar mycket osakert nar jag kan skriva igen, darfor gor jag det nu. Jag har ingen mobiluppkoppling an sa lange.

I morgon ska vi till en handikappskola som ELS och Marihemskyrkan delvis betalar for och till ett barnhem som bekostas helt och hallet. Det blir en mastodontdag.

De har platserna ligger i omraden dar den maoistiska gerillan, naxaliterna, verkar. De har blivit annu mycket tristare och angriper nu ibland aven skolor. Jag tror de framst valjer de statliga.

Forra gangen hamnade vi i en av deras vagsparrar en natt. En traktor med stenlastat slap hade "fatt punktering" 90 grader over vagen nar vi skulle till flyget en sen natt. En dryg handfull man tittade in i var bil och ville se vara pass. Vi anade vilka de var redan innan vi sag att nagra var bevapnade.

Pastor Yobu berattade vilka va var och vad vi gjorde har. Det blev stilla och tyst en stund och de tittade pa en man som stod vid vagkanten. Han hade runda glasogon och en kpist pa ryggen. Efter ett antal langa sekunder nickade han pa indiskt vis och vi fick kora ner i diket och passera vagsparren. Veckan innan hade det varit en sammandrabbning mellan gerilla och polis och nio gerillaman hade dodats. Vi hade ju kunnat bli en bra handelsvara for gerillan, eller nagot annu varre. Ibland har man funderat vad som hant om mannen inte nickat. Med den har senare generationen gerillasoldater hoppas jag att vi slipper en liknande upplevelse.

Visst har saker andrat sig har i Indien, men de regioner dar vi ar nu har inte sett mycket av tillvaxten. Det kanns som inget alls har forandrats, mer an tillgangen pa mobiler och Internet. Lararlonerna pa de ickestatliga skolorna verkar t.o.m. ha gatt ner. Maten gar daremot stadigt upp. Befolkningen blir storre, men inte jordbruksmarken. Tyvarr tas den pa manga hall i bruk for industri och andra byggnationer.

Nu sager jag godnattI

 

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.