Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Första barnhemmet i Yellando

Bör kanske skriva om något annat än barn nu ett tag, men här kommer bilder från ett av barnhemmen som finns i Yellando och som församlingen jag tillhör betalar för. Numera uppdelat i ett för mindre barn och ett huvudsakligen för lite större.

Indierna gillar som  lite uppställning, högtid och finesser. Även här ute i de fattiga stamområdena. Den här delen av Andhra Pradesh är mycket fattig om man jämför t.ex. den delstat vi lämnar om några timmar, Tamilnadu.

….

De flesta av de här barnen är ur stamfolk, alltså inte ens inne i kastsystemet. Inte ens oberörbara. Till högre utbildning och statliga tjänster har "daliterna", de oberörbara,  viss förtur. Jag vet inte alls om stamfolken har några liknande fördelar.

Försökte ladda upp en bild där det finns en kvinna i traditionell stamdräkt, men vill sig inte riktigt. Försöker kanske peta in den senare.

 

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Katarina

    Hej Jan! Så roligt att få se bilder och följa med lite på er resa! Har fått ett par sms av kusinen men hälsar tillbaka så här. Hoppas att ni får vara fortsatt friska och att de resterande resorna innan ni är hemma går bra! Hälsa så mycket!!

  2. Sven Ederlöf

    Sven skiver: Tack för de vackra bilderna & berättelserna, Vi har både el och vatten. Nu är det 20 gr. kallt.

  3. Jan Nilsson

    Svar till Katarina (2010-01-13 21:13)
    Hej och tack! Har fatt ett nagot lite snabbare verktyg nu. Skrev svar tidigare, men det verkar inte ha kommit in. Far se hur det blir framover. Far kanske sanda en del sen jag kommit hem. *s*

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.