Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Missar leprabyn

30-40 mil bort finns en lepraby med omkring 300 invanare. En stor del av de spetalska  har en forsamling som vi var inbjudna att besoka. 
 

Doktorn, men ocksa vi andra hade velat komma dit. Tyvarr blir det inte tid. Har kor man sallan 90 och aldrig 110, mil tar mer tid har. Det blir en del andra besok och moten i morgon och i overmorgon istallet. Nu ror vi oss bland manniskor vi inte traffat forr, vilket gor att allt ar nytt.

En annan speciell forsamling jag minns fran forsta besoket i Indien fanns i ett langtidsfangelse i sodra Indien. "Pastorn" i forsamlingen hade mordat sina fosterforaldrar och hade blivit kristen i fangelset. Han var lika gammal som jag och hade manga ar kvar av straffet. Glommer inte motet med honom. 

Far se vad jag gor dagen jag har till forfogande sedan de andra akt. Har hittills varit inne i en enda indisk affar 5 minuter. Far se om man kan hitta till nagot av Bangalores centrum pa mandag. Min syster har bestallt ett halsband., jag kopte ett sant at henne 1997. Hon brukar saga att jag ska kopa det hemskaste och fulaste jag hittar, enligt min smak. Da brukar det bli bra.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Mikael

  Det är klart, någon liten present från Indien väntar väl jag mig också 🙂 Det har varit väldigt intressant så här långt att följa resan, och så detta med att sätta in prickar själv där man tycker det passar är också det en rolig lek.

 2. Sven Ederlöf

  Sven säger:
  Underbart att kunna resa så här i detta klimat och behålla hälsan. Vi föväntar oss att få läsa lite mer om resan efter att ni vilat upp er hemma.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Mikael (2010-01-14 16:12)
  Vi har åkt från Bangalore till Tirupati nu, träffat David K och hans far. Staden finns mest för att det finns ett hindutempel på ett berg intill, massor av människor vallfärdar hit. Jag kan köpa en vegetarisk hamburgare åt dig, som minne.

 4. Jan Nilsson

  Svar till Sven Ederlöf (2010-01-15 06:55)
  Ja, du ska förhoppningsvis få se en bild senare idag där din kollega äter på ett lite speciellt vis. När jag gjorde samma sak för ett antal år sedan tryckte min mage ut sitt innehåll på några sekunder några timmar senare. Bengt verkar klara det.
  Det ska nog skrivas lite mer ingående i Brevet framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.