Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Snabbare, men inte optimalt

 

Har fatt tillgang till en lite snabbare uppkoppling, tyvarr kan jag inte
anvanda min egen dator. Ni far sjalva satta in prickarna dar ni tycker de ska
vara.

Tyvarr har de inte Firefox och de vill inte att jag laddar ner den pa datorn. Det fungerar inte langre att anvanda Explorer nar man ska ladda upp bilder. Nagon som vet varfor? "XML request error" tror jag det star nar man forsoker.

Har som sagt landat i Bangalore i formiddags och har fatt en lite lugnare dag. Det blir annat i morgon. Har manga bilder jag skulle vilja dela med mig av. Far se nar det kan bli.

Bangalore ar ett av IT-undrens huvudstader i Indien. Det finns mer folk har an i hela Sverige. Staller vi alla manniskor i varlden i en lang rad sa ar var sjatte en indier. Undrar hur manga andra det skulle vara mellan varje svensk?

Indiens utbildninsunder har baksidor. I manga omraden gar 90% av de unga vidare till hogre utbildning. Det haller pa bli krisartad brist pa kunniga hantverkare som t.ex. rormokare och snickare. Tillgang och efterfragan fixar nog till det dar. Idag har kunniga hantverkare battre betalt an manga akademiker. I Indien ar man mycket ovana vid det.

Ett annat problem blir att de utbildade flyttar utomlands, man talar om "brain drain" i ganska stor skala. Langst i soder finns massor med bra hogre utbildningar, ofta kyrkdrivna. Dar upplever man utflyttningen sarskilt svar.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.