Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Förtroendet rasar

Det handlar om statsministern och det är TT som skriver. Aftonbladet, DN m.fl. tidningar har tagit in varianter på notisen.

"M-härva sänker Reinfeldt" är överskriften. Hur ser då raset ut? Vad ligger till grund för Aftonbladets underrubrik "Sahlin seglar på krisen"?

Jo, efter debaclet i Stockholm har nu 26% störst förtroende för Sahlin. 56% har störst förtroende för Fredrik Reinfeldt. Gapet har krympt från 40 till 30%, skriver TT.

Man kan också uttrycka det så att Reinfeldt har drygt dubbelt så stort förtroende som Sahlin. Ett rätt måttligt "ras" med tanke på omständigheterna.

Snart ska Mona Sahlin dessuton börja presentera och debattera sin och Ohlyansens politik. Då kan vi snart få se ännu större förtroendeskillnader.  

 

Etiketter: , , , , ,

6 kommentarer

 1. Pär Andersson

  Jan får nog hoppas på försynen om han tror att moderaterna snabbt kan tvätta bort det av Reinfeldt introducerade fusk-stämplandet av politiska motståndare. Fusket har nu fått ett ansikte – Moderaterna!

 2. Jan Nilsson

  Svar till Alejandro Caviedes (2010-02-22 03:30)
  Det finns ett parti som förmodligen blir större, de andra ser ut att bli mindre. Förra valet röstade mer än var fjärde på Moderaterna och de senaste mätningarna visade en ökning. Vi får väl se hur det går i höst.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Pär Andersson (2010-02-22 05:29)
  Jag förstår alltför väl att det interna som hänt i distrikt 6 påverkar även partiet och statsministern ett tag. Det var inte det mitt inlägg handlade om, utan om medias beskrivning av konsekvenserna, vissas användande av orden. Påminner lite om gammal klassisk sifferexcercis från numera avsomnade makter. *s*

 4. Jonas E

  Frågan är bara om allt fusk kommit fram än, eller om det kommer mer framöver närmare valet.
  Ju närmare valet desto värre för (M).
  Det har ju framkommit kritik om att utredningen gått väl snabbt, så risken finns att det ”grävs” fram mer i andra distrikt i STHLM.
  Eller kanske i samma distrikt för det var ju bara intervjuvat 21% av alla nyvärvade där.

  ”Fusket har nu fått ett ansikte – Moderaterna!” ligger det något i, och om det duker upp mer fusk så blir den stämpeln svår att få bort innan valet.

 5. Jan Nilsson

  Svar till Jonas E (2010-02-22 10:51)
  Vid interna provval och nomineringar finnas en del som inte är så snyggt, både här och där. Ibland går det alldeles över gränserna. Tyvärr. Regelverket är olika i partierna, hos vissa skulle stora delar av det som klandras i Stockholms distrikt sex inte vara fusk. Här har både moderater och andra en del att lära.
  Allra värst anser jag det är när fusket vänder sig ”utåt”, när fusk drabbar andra partier och den ”stora” demokratin sätts ur spel. Ibland upptäcks det och då blir det rättssak.
  Blev nyss glad över ett mail från en socialdemokrat som tyckte att jag skrit klokt om ”raset”. Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.