Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Hur kom det sig att det i Sverige blev så…

Hur kom det sig att det i Sverige blev så mycket "hysch-hysch" omkring att man är med i ett parti? Hur blev "valhemligheten" obligatorisk, i alla fall mer än i många andra länder? När blev det så fult att bry sig om det gemensamma? Vänder vi inte den här utvecklingen så vet jag inte hur det här landet ska styras efter 2020. Då har många partier enligt en undersökning upphört med dagens utveckling. Undrar vilken sorts diktatur vi får då.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

 1. Jonas E

  Dags för offentlighetsprincipen för alla partier.
  Redovisa allt: var/vem man fått sina bidrag från, vilka medlemmar man har, vilken budget man har, osov.
  När man inte vill redovisa vissa saker så ger det intrycket av att man har något att dölja, och det är knappast till fördel för att stävja politikerföraktet.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Jonas E (2010-02-28 12:10)
  Nu tog du väl i? Skulle man vara Tvungen att säga vilket parti man tillhör? Tycker inte jag, men jag önskar det vore lättare att vara öppen med det. Som t.ex. i USA. Jag känner människor som inte vågar vara öppna med sitt partimedlemskap. Antingen för att man skulle tappa sina kunder eller bli utmobbade vid personalfikat. I en annan norrlandskommun vet jag en chef Som kallade in en anställd för samtal som han fått veta ”röstade fel”. Annars skulle det väl kännas naturligast att både gåvor från privatpersoner, företag, organisationer och fackföreningar skulle detaljredovisas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.