Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Inte som tänkt

Varken för mig eller Sahlin.

För mig blev det en alltför tidig morgon och alldeles för mycket arbete. Hittills nästan en vanlig arbetsdag.  Inte den skidåkning jag hade tänkt mig och säkert hade behövt.

För Mona Sahlin blev det en betydligt värre lördag.

Att se så låga siffror om förtroendet hos de egna, det kan inte vara lätt. Att ledarskribenter säger salta sanningar är väl en sak. Vännernas, medlemmarnas omdöme är känsligare.

Att förtroendet för partiledaren verkar bli allt viktigare för väljarna gör inte saken lättare. Hur många socialdemokrater som tycker att Alliansen skött sig ganska bra kommer att rösta borgerligt och hoppas på en nystart för socialdemokratin? Hur många tar hellre Reinfeldt än Ohly? Hur många är rädda för Wetterstrands inverkan på industrins framtidsutsikter och åtföljande planering? Svårt att säga.

För egen del kan jag gå ut i solen nu. Ta en promenad och en snöskottarstund istället för en dag i backen. Be vår Herre att han tar hand om ett och annat som ligger olöst på mitt bord och tacka för att jag slipper vara i Monas situation. Det sista var inte raljant, jag menar det.

Jag skulle unna henne en stund i solen också.

 

 

Etiketter: , , , , , , , ,

4 kommentarer

 1. lf

  Menar du verkligen att det inte är politiken som är det viktigaste? Det skiljer nu 10 % mellan blocken.Sen kan du be din herre om hjälp naturligtvis men jag menar att solidaritet och rättvisa i samhället är det viktigaste.

 2. Jan Nilsson

  Svar till lf (2010-03-20 17:28)
  Tror du inte det är politiken, eller bristen på sådan, som ligger bakom förtroendesiffrorna?
  För egen del tycker jag man både kan vara för solidaritet och rättvisa och tala med vår Herre.

 3. lf

  Vad jag menar är att den politik som ser till att vi har ett solidariskt samhälle kommer att segra till slut.Den egoism som ditt parti förespråkar leder bara till motsättningar.I förlängningen till krig och elände.Hur kan du förklara Israels övergrepp och bosättningar på Palestinskt område?Har du talat med vår Herre om detta?

 4. Jan Nilsson

  Svar till lf (2010-03-20 20:38)
  Jag tror att du fastnat i en förenklad och fördomsfull syn på politik. Egoism, krig och elände är tyvärr realiteter i den här trasiga världen. De kom inte med Allmänna valmansförbundet 1904 eller med Moderata samlingspartiet 1969. Tror du det är det någon som narrat dig. De finns inte bara i den kapitalistiska världen. Egoismen och hatet sitter djupare än då.
  Det du tar upp omfattar mycket. T.ex. Israels rätt att existera och stödet de militanta palestinska motståndsrörelserna har från länder som Iran, Syrien och Nordkorea. Utrymmet här är för litet. Men Vår Herre har faktiskt tagit upp saken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.