Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

”Lagom mycket lycka till!”

Idag mötte jag en person som jag skulle kunna få ha en hel del att göra med framöver. Om kryssen hamnar "rätt" kan det hända att vi får dela bänk ibland. 😉

Den jag mötte heter Jonas Sjöstedt och torde vara ett visst huvudbry för socialdemokraterna i detta län. För att vara vänsterpartist är han sansad, hörde förr till "förnyarna" i partiet. Innan de rensades ut till förmån för de mer hårdföra. kategoriska och trögrörliga. Som människa är Jonas trevlig och sympatisk. Han utgör troligtvis ett visst långsiktigt politiskt hot mot en som inte hör till förnyarna, en prästson vars efternamn börjar på O.

Jonas Sjöstedt står på riksdagslistan för Vänsterpartiet här i Västerbotten, men han bor i Stockholm. Måndagen den 29/3 1600 – 1800 debatterar Edward Riedl Afghanistan med honom i Lindellhallen på Umeå universitet. Moderaterna i Vännäs har årsmöte senare på kvällen och förberedelserna där hindrar mig från att lyssna till tvekampen.

Jonas önskade mig "lagom mycket lycka till" i riksdagsvalet. *ler*

 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. lf

    Ja gör inte några poänger att v har en prästson som partiledare.Religion och politik är två skilda världar.Vilken frälsare tror du finns på Haiti eller i Chile.Jonas Sjöstedt spelar i en helt annan division än Edvard Ridel.Men inte menar du att du kanditerar till riksdagen?

  2. Jan Nilsson

    Svar till lf (2010-03-28 17:45)
    Det där med prästson la jag inget speciellt i, glöm det. Vilken frälsare som finns på Haiti och i Chile tror jag mig däremot veta. Samme som här. Han vars försoningsdöd vi firar minnet av på långfredagen och vars seger över synden, djävulen och döden vi firar på påskdagen.
    Jonas har kanske varit med om lite mer än Edward, men de toppar var sin lista till riksdagen inför valet.
    Om jag kandiderar till riksdagen? Har du missat det, så mycket som du hängt med här på bloggen? *s*
    Kom trea i provvalet. Står femma på listan och kommer att köra en personvalskampanj. Kan jag räkna med ditt kryss? 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.