Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Lokföraren på plats

Innan årsmötet för Vännäsmoderaterna tog kvällens talare sig en titt på stationsområdet i Vännäs. Han heter Lars-Arne Staxäng och kommer från Brastad i Bohuslän.

Efter att ha varit både ingenjör och lärare förverkligade han för 20-taler år sedan en barndomsdröm och utbildade sig till lokförare. Han körde bl.a. RC-lok som det i bakgrunden fram till hösten 2006 då han blev invald i riksdagen.

Det är bra att det finns ledamöter med en bred erfarenhet av "verklighetens vedermödor", inte bara politikens.

Han sitter nu i sjukförsäkringsutskottet och talade ikväll om sjukförsäkringsreformen. Där kom både kännedomen om det vanliga arbetslivet och den pedagogiska årdran fram. Jag hade önskat att man hade spelat in det i ord och bild, men då hade han kanske inte varit lika fri och direkt.

Mycket fördjupning och många nya insikter fick vi.

 

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Vi har ett gäng jättegamla lok här i Robban. Men det finns ingen gammal räls kvar att lägga så man kan köra dem. Det kostar så mycket att göra och svetsa ny. Men det är lite kul och cult med tåg…(lok)

  2. Jan Nilsson

    Svar till Lisbet Olofsson (2010-03-30 02:25)
    Men, du som har kontakter och idéer. Kan inte du hitta någon nedlagd smalspårig järnväg som kan rotryckas och hamna i Robertsfors? Om man så bara skulle ha ett antal hundra meter rakt fram till en början. Nog går det att slå back i maskin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.