Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Tio och en halv timme

Vi som var på budgettimmen i morse, på jämställdhetsutbildningen,  gruppmötet och sen på kommunstyrelsen vistades sammanlagt 10,5 timmar i Vännäs medborgarhus. Även lunchen intogs i där.

För mig är det nytt rekord och jag hoppas det står sig ett bra tag. Några saker från dagen tänkte jag komma tillbaka till, men nu gäller det att förbereda lite till inför morgondagen medan man orkar. Samt ringa en del folk medan de fortfarande är vakna och pratbara.

Politik är en sällsam sport. Många undrar varför man frivilligt underkastar sig något liknande. Särskilt när behoven tornar upp sig mot himlen som en svart monstervåg och det inte på långa vägar finns motsvarande pengar att fördela. Men någon måste sköta det otacksamma, svåra fördelningsjobbet även i de situationerna. Då de klämkäcka slagorden gör sig bäst osagda.

Politik är inte bara att manövrera sig fram till stadigt högre poster och ständigt kapa större marknadsandelar av röstetal och inflytande till sitt parti. Det handlar om att bygga, bevara och förbättra. Ibland om att försöka mildra hårda slag och fördela det som är för lite så gott man nu begriper.

Politik är inte bara svinhugg. Det kan mitt i ett valår också vara vänskap, respekt, kollegialt förtroende och samarbete, erkännanden och ärligt menade komplimanger. Också över ideologiska gränser.

 

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Isak

    Bäste Herr Nilsson, vi har ju understundom figtats i snart
    två års tid. Och det har varit mycket pang på rödbetan från
    din sida, om än i diplomatiska ordalag. Jag har också vid
    några tillfällen gett dig ditt stöd och uppmuntran. För
    det finns ju dom i ditt parti som inte är så sympatiska,
    jag nämner inga namn. Men ditt inlägg speglar en del mod-
    stulenhet. Vi har nu bara fem månader till valet, och din
    regerings uppförsbacke verkar inte plana ut. Men jag tror
    fortfarande att det finns hopp för dig med en del kryssning
    och att du kommer att gå i din fars fotspår.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Isak (2010-04-12 23:13)
    Sant Isak, det är snart två år jag varit här och nästan lika länge du jobbat på att slipa mina argument. 🙂
    Igår hade jag just reserverat mig mot ett beslut som jag ser många fördelar med. Ett beslut som skulle underlätta för några som arbetar alldeles för hårt, men som jag inte ser att vi har råd med. Det och kraftiga nedskärningar runt hörnet påverkar mig, men modstulen är jag inte.
    Du har glatt mig flera gånger med olika sorters uppmuntran. Även genom att se mig mer som ett problem än som en tillgång för vänstern. *ler*
    Hoppas att vi kommer att ses någon gång.
    Tack för de här orden!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.