Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Den svårstyrde entreprenören. Fredrik beskriver…

Från mobilen

Den svårstyrde entreprenören. Fredrik beskriver den bångstyrige entreprenören som i regel gör tvärt emot vad man säger, men som "skapar" jobb.. Han talar om  skolan där vi måste ta hand om Alla sorters människor och begåvningar. Jag känner igen en del entreprenörer i elever som passerat min skola. (Och som understunom höjt mitt blodtryck) Vi måste bli bättre på att hantera dem som ska gå mot strömmen i arbets- och näringsliv.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Varför ordet ”hantera” om en människa som går ”mot strömmen”? Varför inte heller beundra, lära oss av eller följa rentav?
    Varför inte heller försöka hantera strömmen som riskerar leda till översvämningar här och var?
    Det vore en politisk utmaning så god som någon.
    Exemplen är säkert många om man tänker efter.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Urban Bengtson, idékonsult (2010-04-24 11:33)
    Jag lägger inget negativt i ordet ”hantera”. Man skulle kunna använda t.ex. ”bemöta” också. Samtidigt talar vi i mitt fall om grundskolan där ”tvärtombeteendet” kan vara nog så enerverande för omgivningen, både andra elever och lärare. När omdömet vuxit till går det bättre. Ska vi vara ärliga är det inte alltid de blivande entreprenörerna lyckas bra i skolan.

  3. Lisbet Olofsson

    Jag var en som gick mot strömmen. Idag kan jag förstå varför jag blev en besvärlig elev som ifrågasatta allting. Lektionerna kom aldrig riktigt igång förren de var slut av mitt frågande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.