Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Finansminister Ohly

Det är flera som läst DN:s intervju med Lars Ohly idag och fastnat för ett och annat.

Edward Riedl har noterade att (V)-ledaren vill att toppfotbollspelare ska ha skattesänkningar, medan det är för lätt för företagare att bli rika. Visst bör de som har höga inkomster under få år kunna få fördela dem och ha det ungefär som i andra länder. Men det borde nog de som bygger upp de verksamheter som Sverige lever av också. Minst lika mycket som fotbollspelarna.

Själv gick det en rysning genom kroppen och jag såg en veritabel skräckvision för mina ögon lite mot slutet av DN-intervjun. Så här säger Ohly:

"Och så får jag väl diskutera med mig själv eller vem annars som blir finansminister efter valet…."

"Hurves je båner!", säger man i dylika lägen på ett för de flesta okänt språk. Ohly som finansminister, det tror jag inte ens alla vänsterpartister vill. Och rätt få socialdemokrater, för att inte tala om oss andra.

Själv tror jag att det vore ganska käpprätt kört för Sveriges ekonomi och välfärd den dagen när Ohly får hand om kassakistan. Men vad vet man om hur di rödgröne tänker.

 

SvD

 

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

  1. Isak

    Att tänka är stort, att tänka rätt är större. Hur Ohrly
    tänkte, har praktiserats under många år. Men hur tänkte
    Moderaterna när man ansåg att sjuka inte var sjuka och att
    dom som inte arbetade var lata. Som bekant är har Moderat-
    erna fått tänka om många gånger, men inte har det blivit
    så mycket mer rätt. Vi har fortfarande sjuka som slängs
    ut från systemen. Vi har sjuka som får söka försörjnings-
    stöd. Vi har arbetslösa som på konstlade medel sysselsätts
    för att förbättra statistiken. Och vi har arbetslösa som
    som behöver söka försörjningsstöd. Och vi har dom som inte
    orkar längre

  2. Lennart

    Jag tror du läser DN ”som f-n läser bibeln” (det får man väl säga till en predikantson?). Intervjun med Ohly andas både självdistans och humor, tycker jag…

    För övrigt ger det ett ganska löjligt intryck när politiker utser ministrar åt sina politiska motståndare… som för att hota eller skrämma!? Vem vet vad som händer efter valet, det kan säkert utses en och annan minister som idag är totalt okänd i det politiska samhället. Det har hänt förr: Bodström och Borg t ex… båda verkar ju ha klarat sina politiska uppdrag bra?

  3. Jan Nilsson

    Svar till Isak (2010-06-08 19:58)
    Länge sen, Isak.
    Tror inte det superpopulisten Ohly har tänkt har fungerat någonstans, sänkta skatter för fotbollspelare och höjd skatt på arbete. Innan de rödgröna språkade ihop sig hade han 55 miljarder mer att spendera, vet inte om någon vet hur.
    Sjuka är sjuka och majoriteten av de arbetslösa är det av helt andra anledningar än lathet. De flesta vill inget annat än arbeta. Därför är det livsviktigt med politik som stimulerar till verksamhet och utveckling, inte passivitet. Vi vill att kapital och människor ska arbeta efter förmåga. Varje utslagen människa har alltid varit en tragedi.

  4. Jan Nilsson

    Svar till Lennart (2010-06-08 20:01)
    Till det positiva som kan sägas om herr Ohly hör att han numera försöker odla sin medfödda humor och skratta mer än då han kallade sig kommunist, det förnekar jag inte alls. Det finns nog fler framsteg också.
    Jag utser inte ministrar, det är han själv som säger ”..mig själv eller vem annars som blir finansminister”…
    För övrigt håller jag med dig i vad jag tror du antyder. Nästan vilken ”totalt okänd” som helst borde kunna bli en bättre kassaförvaltare. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.