Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Solregn igen

Solregnet är lite småknepigt att fånga på bild.

En rastkoja längs Öreälvsleden, insvept i lite regndis.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Andreas Holmberg

    Tänkte passera Agnäs och Storforsen nån gång i natt. I fjol övernattade vi i Storforsstugan på väg upp till farfars i Lule. Vi får väl se om den är ledig i år med – annars finns ju stuga i Kasamark oxå. Måste säga att det är kanonfina initiativ att lägga in enkla britsar i dom där vildmarksstugorna. Liksom strandskydd och andra allmänningar en viktig resurs för en del lite ”småfattiga” barnfamiljer. Hoppas moderaterna fortsätter att värna allmänningar och allemansrätt parallellt med äganderätten, som ju mest handlar om förvaltande och ansvar; även det fria 1920-tals-Estland skiftade ut jorden.

  2. Jan Nilsson

    Svar till Andreas Holmberg (2010-06-22 09:36)
    Det gör du rätt i. Där ska man stanna till. Men annars kan ni nyttja våra stugor. Inte ”vårstädat, men beboeligt om man är som du och jag. *s* Ring mig om det blir aktuellt. Är i Byske nu.
    Vildmarksstugorna är inte politik på nationell nivå, jag uppskattar initiativet alldeles oerhört. Blir glad över generositeten bara jag ser dem. Den på bilden förstördes för några år sen, men har restaurerats. Allemansrätten ska absolut värnas, känns fattigt i länderna där den inte finns. Sen finns det kanske saker som bör justeras i lagstiftningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.