Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Om sjukförsäkringen

Den här lilla enkla saken tyckte jag var läsvärd.

Egentligen ett svar i en debatt, men raderna går utmärkt bra att läsa som de står.

 

Etiketter: , , , , , , , ,

3 kommentarer

  1. ingen aning

    du har ingen aning om något tydligen. Om du bortser från dina egna fantasier och VERKLIGEN tittade på sverige idag och dess sjuka, så skulle du skämmas ögonen ur dig.

    Folk blir inte sjuka för att man sätter en stupstock. kom inte med skitsnack om att ”om man är sjuk ska man ändå få fortsatt sjukpenning” för så är det inte. Sjuka blir utan pengar och ingen bryr sig. Det är inte heller försäkringskassan som gör fel, utan det är ALLIANSEN som skrivit deras regelbok.

    Det är förjävligt att man bara kan skita i sjuka som högerregeringen gjort.
    Som tur är slipper vi den skiten efter höst

  2. Jan Nilsson

    Svar till ingen aning (2010-06-24 23:26)
    Mjo, vissa saker har jag hyfsad koll på.
    Jag tycker däremot att du är lite onyanserad och har smådålig dålig koll på statistiken när du säger att ingen får fortsatt sjukpenning. Nu var det inte jag som skrev det här, men vad tycker du var fel i det?
    Alliansregeringen ”skiter inte i de sjuka”. Det finns tillämpningar och annat som nog bör ses över, vi ska ha en human och fungerande arbetslinje. Men det socialdemokratiska förslag som Alliansregeringen gick vidare med är i sina huvuddelar absolut bättre än det system som fanns tidigare.

  3. JonasE

    Det krävs verkligen stora skygglappar för att påstå att sjukförsäkringen är av positiv art för de som är sjuka!.
    De sjuka är numera inte bara fortfarande sjuka utan flertalet också fattigare!.
    Varför ska en normal männinska, som kan bli sjuk eller skadad när som helst, rösta på Alliansen?, som fortlöpande försämrar skyddet för detta!.
    Dessutom visar inte Alliansen den minsta vilja att göra något åt de som ”faller mellan stolarna”, utan påstår att allt är bra, det är FK som gör fel, det var värre förr(fastän de sjuka inte tycker så), eller gömmer sig bakom en kommande utredning.
    FEGiansen!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.