Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Betongkeps på midsommaraftons morgon. Det…

Betongkeps på midsommaraftons morgon.

Det brukar en och annan ha på midsommardagens morgon, dock icke jag. Vet inte varför jag börjar denna dag med sällsynt huvudvärk. Kan vara vätskebrist, men den har jag försökt åtgärda.

Känns inte alls lockande att åka motorcykel ett par timmar nu, trots vädret och detta njutningsmedel i sig. Inte mycket alls som känns lockande. Startar dagen med vila.

Etiketter: , , ,

7 kommentarer

  1. Minna Toivanen

    Lustigt sammanträffande, vaknade okristligt tidigt med blykepsen på även här. Misstänker att det är vätskebrist också, huvudvärk är något jag sällsynt drabbas av.
    (har just lärt mig uttrycket ”blykeps”, anledningen till att jag fastnade för rubriken. Är det ett gammalt utrryck eller så?)

  2. Jan Nilsson

    Svar till Minna Toivanen (2010-06-25 08:29)
    Bly- eller betonkeps brukade användas under förra årtusendet då jag huvudsakligen levde. *s*
    Gissar också att det handlar om vätskebrist efter en svettig gårdag, men tycker det är konstigt att det inte ger sig fast man druckit som en spädkalv nu på morgonen.

  3. Minna Toivanen

    Jag förstår, känner mig hedrad att fått samtalat med en sådan sällsynt relik. Ska ta rådet och även jag dricka som en spädkalv (hur man nu gör bär sig åt) 😀

  4. Karl-Gustav Sjöström

    Också jag levde under det ”förra årtusendet”, t.o.m. fler år än du, men har ändå aldrig hört begreppet ”blykeps”. Kanske hade vi olika dryckesvanor i vår ungdom du och jag :-).

    Här har du ytterligare en som känt av huvudvärk och dessutom är helt säker på att det beror på vätskebrist, som jag svettades i går. Visserligen tyckte jag att jag drack mycket också, men tydligen för litet ändå.

  5. Jan Nilsson

    Svar till Minna Toivanen (2010-06-25 08:58)
    Har du sett en liten kalv dia någon gång? Det är oftast en rätt intensiv hantering, ser ut som om den aldrig ska få mjölk mer. Stirriga ögon och fullt ös. Det är väl inte riktigt så jag druckit, men rätt mycket i alla fall.
    Huvudvärken är kvar efter en tupplur, men nu tipsade en vän om att det kan vara saltbrist efter en svettig dag. Ska åtgärda det också.

  6. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-06-25 09:57)
    Vet uppriktigt sagt inte när jag snappade upp de här orden. Liksom du gillar jag sådana. Jag kan en hel massa ord av vilka jag inte har empirisk kunskap.
    I huvudsak tror jag vanorna varit likartade. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.