Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Mycket intressant

Man upphör aldrig att förvånas. Se det här klippet hos en av de nyare bloggarna här på vk.se. De finns fler klipp i inlägget.

Visst finns det olika saker att hitta lite här och där i den politiska historien. Men det här gäller en som faktiskt skulle kunna bli minister 2010.

Om tillräckligt många röstar på Mona Sahlin eller Maria Wetterstrand.

 

Etiketter: , , , , , , , , ,

16 kommentarer

 1. Conny Forsström

  Moderaternas historia är MINST lika intressant. Behöver jag ens dra exempel på vad man genom historien röstat nej till? För att inte ens nämna Ådalen som var ditt partis mörkaste tid? Men säg gärna till så drar jag exempel.

 2. Conny Forsström

  Och för bekvämlighetens skull så drar jag några exempel: Nej till homosexuellas lika rättigheter (90-talet), nej till allmän rösträtt, nej till kvinnors rösträtt, nej till semester, nej till sjukkassa, nej till fri sjukvård, nej till fria skolmåltider, nej till sanktioner mot apartheidregimen på 60-talet, nej till fri abort (1974). Allt det där fördömer jag på rak arm. Du också?

 3. Conny Forsström

  Det tycks dessutom som om moderaterna inte övergett sin historia. Nej-rösten till fri sjukvård ekar än, i och med de under moderaterna, förestående privatiseringarna av sjukvården som på sikt kommer att leda till att sjukvården inte blir fri. Och därmed kommer cirkeln att vara sluten. Gamla moderaterna och nya moderaterna är inte så långt ifrån varandra när allt kommer omkring tycks det..

 4. Jan Nilsson

  Svar till Conny Forsström (2010-07-28 14:06)
  Ådalen 31? Hur får du ihop kopplingen till Moderaterna? Och valet 2010?

  Tycker du inte klippen och Janne Josefssons SVT-intervju var intressant?

 5. Jan Nilsson

  Svar till Andreas Jansson (2010-07-28 14:19)
  Tycker inte du att Ohlys agerande är värt att uppmärksamma? Det är det som klippen främst handlar om. Mycket intressant SVT-material. Eller?

 6. Conny Forsström

  Man kanske inte ska kasta sten i glashus, Jan Nilsson. Se gärna klippet som sign Leif länkar till, där Anders Borg (1988 jag vet, men han ÄR minister idag) häcklar demokratin. Kanske inte så konstigt det blir upprörda känslor. Vi kanske alltså bör lämna historien därhän eller vad tror du? Valet 2010 är vad som gäller nu, eller borde vara.

 7. Andreas Jansson

  Självklart finns de vissa saker man inte kan vara stolt över och vad jag vet så har så Ohly tagit tag i vssa saker ifrån sitt förflutna.

  Det tråka med denna Ohlyans-kampanjande från högersidan är ju att den inte blir saklig. NI drar gång efter gång upp historiska saker som är i det förflutna. Jag har fått tråkiga kommentarar och till och med mail ifrån alliansare, de som ställer upp på olika val.

  Jag har felaktigt blivit utpekad som kommunist och folkmordsanhängare, jag är inte kommunist!

  Jag tänker inte skriva ut nåt offentligt från mail, men man blir mörkrädd.

 8. Andreas Jansson

  Så fort man säger något om Moderat historik så blir det tyst. Fredrik Reinfeldt har varit i de moderataleden länge, när vissa förkastliga uttalande och ställningstagande från eran sida har kommit ut.

  Varför kan vi inte fokusera på detta val 2010 för en gångs skull?

  Jag ska inte längre gräva i historiska saker om Allianspartierna, utan tänker hädanefter fokusera på den politik ni för idag och den som vi för och anser vara den bättre. Där här debatten hemma.

  Inte om toblerone, kommunism, nej till rösträtt, mm.

 9. Jan Nilsson

  Svar till Andreas Jansson (2010-07-28 19:40)
  Det är Janne Josefsson från SVT som ”kampanjar”. Det var fullt ok att sätta in klippen. Ohly vägrade full avbön för partiets trakasserier av överlevande kirunakommunister och är ministerkandidat nu.
  Moderaternas föregångare var konservativa. Man bromsade ibland vissa saker som idag känns rätt självklara och man vaktade och opponerade sig ofta när vänstern drev vissa frågor. När vi sen kommer till ungdomstankar som M-ministrar offentligt tagit avstånd ifrån, menar du att de kan jämföras med Ohlys stöd till några av historiens värsta mördare? Och sveket mot deras offer?
  Vi ser olika på saker.

 10. Jan Nilsson

  Svar till Andreas Jansson (2010-07-28 19:43)
  Förra svaret skulle ha varit här.
  Till din förra kommentar vill jag bara säga att jag inte försvarar övertramp och osakliga angrepp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.