Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Väldigt blandat

Sänder iväg lite bilder från veterantraktorträffen i Näsland utanför Bjurholm igår. Hoppas att bilduppladdningen fungerar. Bilderna från "hemmaplanen" Västra Vänfors kommer förmodligen i morgon.

Elina höll koll på gubbarna och såg till att de skrev in nödvändigheter som cylindervolym, hästkrafter och rusningsvarvtal vid registreringen.

Det var sommarens varmaste dag på ett vis. Inte så väldigt höga temperaturer, men vindstilla och rätt hög luftfuktighet. Tur det fanns dricka.

Det fanns inte bara motordrivna saker, utan även konsthandverk, honung och andra ätbara saker att köpa. Hamburgarna tror jag räckte, men bullarna tog slut i byn så man fick åka till Bjurholm och handla mer.

Det var som ni förstår inte bara mellan 40 och 50 traktorer med mer eller mindre patina, utan annat också. De gamla motorsågarna tilldrog sig visst intresse.

Sågen här nedanför tilldrog sig mitt intresse. Jag fick höra att den tillhört diversearbetaren Harald Jakobsson. En god vän till mina föräldrar och en som tillsammans med sin fru spelade och sjöng i min barndoms bönhus. Hon gitarr och han cittra. De har en stor del i att jag började spela gitarr den "andra" gången och gör det än idag. Har aldrig glömt dem och visorna.

Hans fru Betty lagade den allra underbaraste palt och skötte om mig ibland när jag var liten. Jag misstänker att jag lindade henne kring lillfingret och fick göra lite som jag ville.

Med bl.a. den här sågen svettades Harald ihop till det lilla de hade, det är en tanke som berör.

 

Etiketter: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.