Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Att få bort RUT

Det finns många som nu gör en betydelsefull insats som anställda, självverksamma eller ägare i RUT-företag.

För många nutidsmänniskor kan några timmars hjälp i månaden göra skillnaden som gör att man håller näsan över vattenytan. För många barn kan RUT betyda mycket, därför att mamma och pappa får en liten avlastning. Det kan ha betydelse långt utöver det akutuella antalet timmar man köper. En del som nu gör den här vitt avlönade samhällsinsatsen var tidigare arbetslösa.
Ett av Ohlyansens vallöften är att få bort RUT. Det är en av områdena där SVMP menar sig veta bättre än människorna. (18 av deras egna riksdagsledamöter har själva nyttjat RUT, även Schyman) De rika kommer att kunna köpa tjänsterna hur som helst. Många blir arbetslösa och några får börja jobba svart. Jag hörde igår om en RUT-arbetande som var rädd för valutgången. Hoppas verkligen att den här arbetaren får ha kvar sitt nya jobb.

RäddaRut, rösta inte rött!

Etiketter: , , , , , ,

3 kommentarer

  1. JonasE

    Problemet är, varför man skall skattesubventionera rikas dåliga skattemoral?, när det samtidigt försvunnit 25.000 jobb innom vård skola och omsorg, och som alla vet så är många jobb innom dessa sektorer RUT liknande!.
    Dessa skattepengar behövs bättre till offentligheten än att subventionera städhjälp för dom som egentligen har råd med det utan subventinering.
    N1 (M) som tycks vara emot allt statligt företagande, men samtidigt så har ni inga problem med att göra en hel branch beroende av statens välvilja, lite som er sänka skattenpolitik, för att samtidigt höja avgifter i stället.

    RUTröta!

  2. Jan Nilsson

    Svar till JonasE (2010-08-13 11:50)
    Vi behöver verkligen en mängd arbeten av RUT-modell. Arbetena som kan tas mellan studieperioder, av dem som vill arbeta med händerna, dem som vill välja bort ett högstressarbete för en tid eller för all tid. Var ska du idag hitta de jobben?
    Fler kommer att prioritera bort något annat för att ha råd med en RUT-städning ibland. Också sådana med relativt låga inkomster. Många arbetslösa får jobb, många mer ork och tid till livet.
    Jag förstår inte vad vänstern (officiellt) är rädd för.

  3. JonasE

    Frågan kvarstår – varför är ett par tusen RUT jobb så mycket viktigare, än de 25.000 som försvunnit innom vård, skola och omsorg?.
    Hur många jobb som står och faller med RUT avdraget, är debatterat!, därav att jag skriver ett par tusen!.
    Är det kanske så att de 25.000 var offentliga jobb!, medans de par tusen är privata arbetsgivare..eller?.
    Borde inte det vara viktigare med mängden som har jobb istället för vem som driver de jobben!.
    Tydligen så var skattesänkningar som kanske ger 10.000 jobb, viktigare än att rädda de 25.000 som försvann innom vård,skola och omsorg under mandatperioden!.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.