Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

S försöker förnedra Reinfeldts

I torsdagens rikstidningar leverera (S) ett angrepp på Alliansen genom att man hänger ut paret Reinfeldts privatekonomi. Det blir enligt Expressen med påhittade pratbubblor och siffror från Riksdagens utredningstjänst.

Det "under-bältet-angrepp" man väntat från det här hållet var kanske av lite annan typ, men tiden finns ju för mer också.

Paret Reinfeldt är inga låginkomsttagare. Statsministern tjänar 135 000, lika mycket som Mona Sahlin tjänar då (S) brukar lägga till så att deras partiledare tjänar lika mycket som statsministern. Jag ska inte gå in på vilken av dem jag tycker gör bäst rätt för lönen.

Enligt Expressen är angreppet väl tidsplanerat med tanke på att statsministern ska frågas ut i SVT senare på kvällen. Man vill få honom i fösvarsposition och obalans inför det tillfället.

Jag tror inte att man sammanlagt tar några poäng på den här sortens kampanjer.

Etiketter: , , , , ,

22 kommentarer

  1. Ewa

    Under de senaste fyra åren har borgerliga majoriteter, med paret Reinfeldt i spetsen, styrt Sverige och Stockholm. Samtidigt har hushållet Reinfeldt tjänat 125 000 kronor om året på sitt eget maktinnehav, i rena skattesänkningar. Det om något är fait accompli Jan!

  2. Karl-Gustav Sjöström

    Vad är det för ”angrepp” att sprida uppgifter som vi i vårt öppna samhälle anser skall vara offentliga uppgifter, Jan? Jag kan väl inte tänka mig att du är emot vår offentlighetsprincip. I och med den blir även obehagliga uppgifter tillgängliga för allmänheten. Varifrån Moderaternas får sina kampanjbidrag är däremot inte offentliga och bäst är väl det – för Moderaterna alltså!

  3. Otto

    Är du emot offentlighetsprincipen?

    Jag tycker det är ytterst viktigt att gemene man får se hur Moderaternas politik slår höginkomstagre gente arbetaren.

    Att Moderater inte offentliggör sina partibidrag är högs skamligt!

  4. Hårt arbetande

    Låt dom sprida sin dynga. Mona är ju en riktig skurk mot för Reinfeldt. Alla obetalda P-böter som gått till kronofogden med bilar som dessutom haft körförbud. Oansvarig hantering av statens betalkort för privatkonsumtion, obetalda TV-licenser mm mm. Allt detta är offentligt det också.

  5. Jan Nilsson

    Svar till Ewa (2010-09-02 01:34)
    Höginkomsttagare som t.ex. paren Reinfeldt och Sahlin får naturligtvis mycket i kronor när vi backar och blir knapp tvåa i VM i beskattning. Vi får trösta oss med att vi fortfarande är allra högst i beskattning av arbete.
    Det som blir förnedringen är om man tillsammans med inkomstuppgifterna klipper in pratbubblor med småkorkade saker folk tror att de säger.

  6. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-09-02 07:23)
    Är inte emot offentlighetsprincipen. Däremot mot det här billiga sättet att försöka avpopularisera en person. Debattera skatter, ekonomi och drivkrafter, ja, försöka fördumma och spela på avund mot några personer, nej.
    Vi och vårt samhälle har behövt jobbskatteavdragen. De har förmodligen hjälpt oss enormt i kampen mot finanskrisen förödande tsunami.
    Även om låginkomsttagare får mest procentuellt blir det förstås betydande summor för höginkomsttagare som t.ex. parti- och företagsledare, toppidrottare och artister.
    Återkommer till partistödet, för lite utrymme kvar..

  7. Jan Nilsson

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-09-02 07:24)
    Där ligger inget förnedrande, men när man lägger in lite ”gåsaktiga” pratbubblor (om de blir kvar) så föröker man sig på en ”kombo” mellan fakta och personligt angrepp som blir en sänkning av personerna.

    Kampanjbidragen, ja. LO:s 77 miljoner är offentliga, arbetskraften i valarbetet tillkommer. Värt måånga miljoner. Partierna får partistöd, men sen har några valt att hålla inne var man får pengarna som motsvarar LO-stödet till S.
    LO är utan konkurrens. De motsvarande pengarna till M kommer kanske från konkurrensutsatta givare som är ”döda” om namnen publiceras. En lite svårlöst knut.

  8. Jan Nilsson

    Svar till Otto (2010-09-02 07:58)
    Hej Otto!
    Se först tidigare svar.
    Arbetaren och de som tjänar mindre än honom och henne har fått procentuellt mer av jobbskatteavdraget än höginkomsttagare som Sahlin och Reinfeldt fått. Det ska vi inte glömma.

  9. Jan Nilsson

    Svar till Hårt arbetande (2010-09-02 09:01)
    Det är offentligt även det, men där blev det också för privat i många stycken. Det var journalister som gick alldeles för långt in i det personliga. Vissa övertramp minns jag tydligt än.
    Angående Mona tycker jag också att man ska hålla sig till de objektiva konsekvenserna av hennes politik för framtiden. Det räcker mer än väl för att rösta fram en stabil majoritet för Alliansen. Det är viktigt för både politikens möjligheter, ekonomi och jobb!

  10. JonasE

    Förra valrörelsen så gjorde (M) samma sak mot Göran Persson, men DÅ!! var det väl inget fel förståss!!….eller??.

    Sen så kan man undra om att sänka skatten åt sig själv!! = en form av självbeviljad bonus!!, skulle inte denna regering sanera bonusträsket??….eller var det bara något man sa…..som med det mesta Alliansen gör!!.

    Men det är som jag tidigare skrivit: skitsnack eller fakta??, beror mer på vilket block man gillar, är vad som verkligen är skitsnack!!.

  11. Jan Nilsson

    Svar till JonasE (2010-09-02 11:38)
    Det här tror jag inte är ”vanlige” Jonas E.

    Jag minns inte någon sådan attack på GP. Hade inte varit bättre åt andra hållet.

  12. Arbetare

    Såg du Uppdrag granskning igår?
    Det var en svart städerska från ett baltiskt land som
    Reinfeldt hade hemma.
    Hur OK är denna företeelse? Mänskligt och positivt?

  13. Arbetare

    Såg du Vb-nytt igår?
    Om städerskan i Skeå, som städade på 9 olika ställen per dag.
    Som en skållad råtta skyndade hon mellan uppdragen.
    Hon var glad att ryggen ännu håller.
    Strax efter inspelningen brakade hennes knän ihop-
    Mänskligt och positivt?
    Subventionera mera?

  14. JonasE

    Jo då det är den vanlige JonasE, och jag minns visserligen inte heller påhoppen på GP, men jag såg lite komentarer kring ”belysningen” av Reinfelds ekonomi, och där komenterade och försvarade bland annat Per Schlingmann påhoppen på GP:s ekonomi 2006, och varför skulle han försvara detta om det inte hänt??.

  15. Jan Nilsson

    Svar till JonasE (2010-09-02 19:57)
    Hade det något att göra med att GP inte riktigt levde som han lärde, eller?
    Vi får se om någon av oss hittar det. Lite svårt att kommentera något ingen av oss har sett eller minns.

  16. Jan Nilsson

    Svar till Leif (2010-09-02 22:15)
    Jag har inte sett Reinfeldts utfrågning heller, men jag tänker se den. Har inte så mycket tid att se TV. Ser vanligtvis ingenting en vanlig dag. Men ser en del som verkar intressant i efterhand.

  17. Pär Andersson

    ”…från konkurrensutsatta givare som är ”döda” om namnen publiceras” skriver du i din kommentar. I samma avsnitt berättar du beredvilligt och förmodligen med lustmord i blicken om LOs bidrag till socialdemokraterna. Vilket av de två partierna uppträder ärligt är glasklart och således inget debattämne.

  18. Jan Nilsson

    Svar till Pär Andersson (2010-09-03 05:57)
    Det hade varit skönt att bli av med de här konstruktionerna, det ska erkännas. Historiskt har (S) haft väldigt mycket mer pengar – och framför allt arbetskraft – att röra sig med. Nu tycker majoriteten av LO-medlemmarna att det inte ska vara så här. Det kan kanske bli förändring. Då får vi börja påverka för en reformation på andra hållet också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.