Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Den alternativa regeringen

På måndag är det klart vilka som ska styra Sverige.

Gör experimentet att för ditt inre öga byta ut Reinfeldt och Borg mot Sahlin och Östros och fortsätt sen vänsterut. Känn på den alternativa regeringen.

Hur så pass många människor som drygt 40 % kan tänka sig att göra det bytet kan jag faktiskt inte förstå. Jag förstår inte hur så många resonabla socialdemokrater jag känner kan göra det. Om det nu inte vore för traditionen.

Framtiden kommer med stora utmaningar. Att lämna arbetslinjen och tro att det kan "bli precis som förr" är att lura både sig själv och framför allt dem som kommer efter.

Etiketter: , , , , ,

2 kommentarer

 1. Bo-Gunnar Wikström

  Man kanske skulle behöva en regering som inte enbart ser till rika och friska. Läs http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2138220/statsminister-fredrik-reinfeldts-svaga-punkt , sedan kan du ju försöka förklara det fantastiska med denna reform ? Du kan ju inte förneka att man tagit från fattiga och gett till de rika. Precis som högern alltid tyckt att man ska göra…. Jag förstår inte hur man kan försvara detta utan att skämmas….

 2. Jan Nilsson

  Svar till Bo-Gunnar Wikström (2010-09-16 17:23)
  Här finns frågetecken, svåra saker som inte är regeringens fel, en del beklämmande hantering och visa felaktigheter. Bedömningen av svårt cancersjuka har t.ex. inte ändrats.
  Sen är det först och främst som du också sa i förrgår, man var tvungna att ändra det system som rådde.
  Regeringen ser inte heller enbart till de rika och friska, många har fått bättre hjälp än förr.
  Är man sedan sjuk så att man inte kan jobba ska man vara sjukskriven. Så måste det bli överallt.

  Förresten har jag fått svar om introduktionen. Man ska ha pengar i den situation du beskriver, annars handläggs det fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.