Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Intressant fråga juni 2005

Intressant fråga juni 2005. Hittade på FB en text från Riksdagen som är intressant utifrån dagens debatt. Så här lyder delar av frågan från UllaHoffman (v) till Hans Karlsson som då satt i regering med Sahlin:

"Försäkringskassans iver att rehabilitera sjukskrivna tillbaka till arbete tar sig dock ibland märkliga uttryck och visar på en okänslighet hos några anställda. Jag har fått vetskap om att Försäkringskassan i ett par fall tvingar svårt cancersjuka att arbetspröva vilket kan innebära att en svårt cancersjuk med kundkontakter kan tvingas att möta kunderna i sitt svårt sjuka tillstånd. När riksdagen ställde sig bakom målet om halvering av sjuktalen avsåg man med största sannolikhet inte att Försäkringskassan skulle tvinga svårt cancersjuka att arbetspröva för att inte bli utförsäkrade.

Min fråga till statsrådet Hans Karlsson är:

Vilka åtgärder är statsrådet beredd att vidta för att Försäkringskassan ska följa de riktlinjer som riksdag och regering utfärdat?"

Etiketter: , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Steve

  Inte var väl allt prefekt förr heller. Men det är väl därför de Röd-Gröna vill göra om hela systemet? Och varför skriver du inte vad han svarade på frågan?

 2. Ola

  Så om man är vänsterpartiet då har man ingen rätt till att vara sjuk? Jag är inte mycket troende.. Men jag bad idag att vi skulle bli av med dessa hycklare till moderater.
  Som har en agenda och den är att sparka på sjuka och svaga.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Steve (2010-09-19 01:56)
  Ska se om jag hittar svaret på Riksdagens hemsida, men kommer inte att lägga ner hur mycket som helst på det. Jag ville främst visa på frågeställningarna som fanns även under förra mandatperioden.
  Nu får vi inte se vad man tänkt göra, hur mycket man egentligen skulle ha förändrat.

 4. Jan Nilsson

  Svar till Ola (2010-09-19 13:07)
  Jag förstår inte vad du menar med vänsterpartisters sjukdomar.
  Varken min eller Moderaternas agenda är att sparka på sjuka och svaga. Vi blir också sjuka och svaga. Många Moderater är det hela sitt liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.