Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

De 35 beslutande

I morgon 1300 (OBS tiden!) blir det fullmäktige i Vännäs. Om inget oförutsett inträffar kommer jag att vara där, förmodligen sista gången som enbart åhörare.

Blir trevligt att få delta i debatten framöver. Det är en och annan gång jag har ångrat att jag bad att få stå så långt ner på listan att jag inte kom in vid förra valet.

Det är några gånger man fått uppleva att det är riktigt "tennis" i fullmäktige i Vännäs. Det vore roligt om den tillställningen kunde piffas upp lite mer, vore bra för demokratin. Samtidigt är det redan nu hörvärt för hyfsat samhällsintresserade. Vore jag dagledig eller pensionär skulle jag nog släntra iväg till fullmäktige de få dagar per år som det gäller.

Etiketter: , , ,

6 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Svar till Andreas Jansson (2010-09-26 23:48)
  Har brukat vara 1500, imorgon är det 1300. Ska lägga in det i texten också.
  Vi får var sin stol. Det finns plenty. 🙂

 2. Stina Jansson

  Hoppas det blir ett bra fullmäktige. Själv kan jag dock inte sitta med så lägg gärna ett inlägg på allmänhetens frågestund om det inte äntligen är dags att ha websändningar från KF så att såna som är intresserade av kommunpolitiken men på dagtid i regel uppbundna av arbete ska kunna lyssna (och ev även se) KF live?! Viktig demokratifråga tycker jag.

 3. Jan Nilsson

  Svar till Stina Jansson (2010-09-27 00:31)
  Kunde det ske till en mycket lindrig kostnad så vore det kanske något. Tittarsiffrorna blir kanske inte överväldigande. *s*
  Jag hör ju egentligen till ”allmänheten”. Som Kommunstyrelseledamot är det dock inte så populärt om man använder allmänhetens frågestund, har jag noterat. 😉

 4. Stina Jansson

  Kostnaderna tror jag inte är något bekymmer, i.a.f. inte om man bara gör en ljudsändning. Och även om inte publiken blir stor så kan det kanske skapa ett intresse och framför allt ge möjlighet att följa KF. Man tar ju inte gärna ut semesterdagar för den typen av aktiviteter…

  Så länge du inte är KF-ledamot så är det ju allmänhetens frågestund som gäller, annars ledamöternas frågestund. Att det inte finns någon särskild ”KS-ledamöternas frågestund” är ju inte ditt problem eller hur? Annars kanske du kan framföra frågan från mig i egenskap av ombud? Det vore nåt det! 😉
  Hälsa så gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.