Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Bara lokaltidningar kvar

Förr om åren har jag av och till haft SvD.

Det tog definitivt slut när någon högt uppsatt stjärna där klargjorde att man ville bli en renodlad huvudstadstidning. En och annan plump får man acceptera, men här underströks den kraftigt då vi i norr skulle få vardagstidningarna samma dag de kom ut medan helgtidningarna skulle komma på måndagarna. Gissa om jag prenumererat sedan dess? Ganska få andra norrlänningar också skulle jag tro. Förutom ett och annat företag.

Då och då ringer deras säljare och undrar om de får kränga en prenumeration. Det är alltid lika roligt att hyvla av dem. Nu ska man inte skjuta pianisten, så jag gör det snällt och humoristiskt och ber dem vänligt återkomma när man får tidningen innan bäst-föredatot.

Idag fick jag en darrning på manchetten när jag insåg att mitt nuvarande rikshusorgan DN "gjort en SvD". Man har dragit en smygare och har numera inte en journalist norr om Stallmästargården.

Det är bara att konstatera att Sverige numera endast har lokaltidningar. Inget ont om sådana, men ska man ha en tidning som menar sig vara rikstidning och samtidigt inte tar det som händer ovanför Norrtull på allvar? Ska man betala för den?

Jag tittar på dagens exemplar här bredvid mig och tvekar.

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Jan Nilsson

  Svar till Arbetare (2010-10-19 21:23)
  Kan man få Pravda utskickad inom rimlig tid, tror du? 😉
  Man kan ju läsa de stockholmska lokaltidningarnas ledarsidor och andra opinionsdelar på nätet. Annars är jag så pass konservativ/klarsynt att jag vill ha papperstidning. När tidningarna inte längre säljer och inte har råd att bevaka det som sker hänger demokratin löst.
  Förresten, att tiden är ur led finns det flera tecken på. Det kan hända att jag har en liten artikel i VF i morgon. Opolitisk, men ändå.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2010-10-20 09:45)
  Det tål att fundera på. Luther tyckte man skulle vara sparsam, fast han hade själv svårt med det.
  Ämnet är kanske inte det som intresserar dig mest, men du är ju liksom jag född nyfiken. Det blev mer än jag trodde, en helsida med fyra bilder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.