Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Omväxlande dag

Den här dagen, eller rättare sagt gårdagen, blev rätt innehållsrik.

Allra först skulle jag göra ett besök hos eleverna på Mariaskolan. Måste säga att det var ett amatörmässigt försök. Glömde kolla om de var på plats. Det var de inte eftersom skolan hade reflektionsdag. Ett antal lärare fick vi iaf möta.

Lite elevträff blev det ändå. En gymnasietjej som jag tidigare haft som elev intervjuade mig tillsammans med en klasskompis under ett par nya timmar. Ämnet var hållbarhet. Tror jag tog ut svängarna en smula. Det är roligt att försöka få ungdomar att tänka till. De unga damerna hade redan tänkt till en hel del. Väldigt roligt!

På eftermiddagen hämtade jag hem lite rektorer till Umeå. Vi körde upp ett gäng från Umeås skolförvaltning till Skellefteå igår och idag var det dags för hemfärd. Jag körde en väldigt trivsam Volvo 9700. Det är nästan diskutabelt om man ska ha betalt när man får köra så trevliga bussar. Kompisen körde en sprillands ny buss som luktade nytt t.o.m. på utsidan.

Några av de 80 från skolförvaltningen kände jag sedan förr. Både från rektorsutbildningen och de m ånga turerna till skolförvaltningen. Kunde upplysa dem om att kring 20 % av dem som kör åt Göstas Buss är tidigare eller nuvarande rektorer. Lite udda kanske.

Jag tror jag blev lite småfilosofisk under turen upp igår. Nämnde för mina passagerare att busskörning kan vara en bra avkoppling från rektorsjobbet. Både för likheternas och olikheternas skull.

Till likheterna hör att man får styra, man har stort ansvar och man jobbar rätt ensam.

Till olikheterna hör att det faktiskt finns tid för reflektion och att man har kanske 15 – 18 000 färre regler och förordningar att förhålla sig till. Folk är dessutom i regel som allra trevligast när man har med dem att göra som busschaufför och de flesta är glada över vad man utför. Det är dessutom sällan tårar på jobbet.

Efter avslutad resa ryckte jag in som vikarie på ett möte i Baggård och den avslutade jag den välanvända dagen med att hälsa på vårt fadderbarn i Bjurholms kommun. Mycket trevligt.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.