Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Lindrig längtan till euron

Varken bankerna eller verkstadsindustrin tycks längre längta efter en anslutning till Euron. Det verkar alldeles tydligt när man läser artikeln "Just nu vill ingen ansluta sig till Euron" i dagens SvD. Nordeas chef tycks mena att det aldrig lär bli aktuellt.

De intervjuade ledarna tror att Euron kommer att överleva, men tycker inte att vi ska ansluta oss "inom överskådlig tid". Nu är den överskådliga tidens längd variabel och diskutabel, men min ringa mening är att de har alldeles rätt.

Samarbete är bra och behövs, men den gamla svårutrotliga tanken att "någon annan städar och betalar" försvårar det ofta.

I Alliansregeringen finns en tydlig insikt om att Sverige måste hålla ordning på sin egen ekonomi. Det är en av orsakerna till att det går så bra somdet gör för Sverige just nu.