Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Nattliga funderingar


Dagens mångtimmarspromenad tog ut sin rätt ikväll. I fullständigt fel tid somnade jag i soffan och sov felaktigt länge. I morgon är det tidigt arbete och jag borde sova sen timmar. Det vill sig inte riktigt.

Anders Ågren skrev nyss kloka saker om högmod på sin blogg. Det rekordstora förtroendet för Sveriges statsminister är förståeligt och glädjande för allians- och partikamrater, men det är inte läge att drabbas av övermod. Vi lever i en osäker värld som ständigt förändras. Det kan räcka med någon privat dumhet någonstans på vår planhalva och lite mediadrev på det så är bilden ändrad.
Det gäller att jobba vidare utan att vänta mycket bifall. För människorna, samhället och framtiden, inte för prestigen.
Det som fungerar ska man inte byta ut. Där man ser att man inte haft bästa idén ska man inte skämmas för att ändra sig. Det som bara måste förändras för att samhället ska fungera också i morgon måste man våga ta tag i.

Valåret har gått, men var och en ställs vi ständigt inför nya val. Många är riktigt, riktigt svåra.

Etiketter: , , , , , ,

2 kommentarer

 1. No more C

  Valåret har inte riktigt gått bra. Det måste jag bara få förklara för dig. Nästan hälften av rösterna hamnade ju på en ”konstig sida”. Helt otroligt. Ingen majoritet blev det. I Vännäs har C visat upp sin realsocialistiska sida. Perestrojka-arbetet måste fortsätta stenhårt, både inom beslutsfattandet och informationsarbetet. Det är nästan så man vill bli aktiv i er folkrörelse, men det är ju så tungrott.

 2. Jan Nilsson

  Svar till No more C (2010-12-29 21:07)
  Det är klart att det hade varit önskvärt med en tydlig Alliansmajoritet, men det får kanske vänta i fyra år till.
  Vad som händer då i Vännäs får vi väl se. Jag tror faktiskt inte att de är någon realsocialistisk sida C visat upp, hoppas verkligen inte det. Tror istället det var väl snabba partitaktiska överväganden som gjorde att man den här perioden vände sig till majoriteten. Jag tror inte det var rätt val, varken för C eller Vännäs. Inte för S heller för den delen.

  Så tungrott är det inte. Kom med på något möte och se efter. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.