Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

Brev från polisen


För ett tag sedan fick jag ett utdrag ur belastningsregistret.

När man börjar arbeta i anslutning till barn på skola, fritids eller förskola så ska man ha ett utdrag som visar om man fällts för sexualbrott. I vår skeva tid är det en åtgärd i rätt riktning, även om den inte ger några garantier. Utdraget ska göras när man börjar arbeta och går vara max ett år om man byter arbetsplats.

När man läser att en person som dömts för sexualbrott kunnat starta skolor i Stockholm inser man att det fattas något i lagstiftningen. Samma regler bör gälla för chefer som för personal i skolan. Oavsett om huvudmannen är kommunal eller enskild.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.