Jan Nilssons blogg

En välda blandning...

När media angrips

När media och journalister angrips står det illa till. Antingen det sker "spetsigt", grovt och i avsikt att skrämma som ofta skett i Ryssland eller brett och våldsamt som i kaosets Egypten, då är det en rädd och skurkaktig överhet som agerar.

När man låter skada eller döda de rapporterande så har man definitivt förverkat all moralisk rätt att regera.

Hoppas det gå bra att få hem Bert Sundström och att han blir återställd på alla plan.

Etiketter: , , , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Andreas Holmberg

  Nå, den rätten har ju Mubarak i så fall förverkat för länge sedan genom gamla övergrepp mot folk. Men jag förstår hur du menar – det framstår så definitivt nu när Bert blir knivskuren, inte av Mubarak själv i o f s, men ändå. Fast det finns grader i helvetet, även den del som likt himlen börjar här på jorden, och Mubarak kan väl ändå betraktas som NÅT slags överhet att inom en viss gräns respektera (inte krypa för)? Har funderat på om inte en Mandela skulle ha sagt till folket att gå hem och börja förbereda valet, så fort Mubarak lovat att låta det bli på riktigt och att inte ställa upp själv.

 2. Jan Nilsson

  Svar till Andreas Holmberg (2011-02-03 23:52)
  Det är nog mycket troligt ett Mandela sagt något liknande. Det är inte heller otroligt att situationen i Egypten skulle kunna skena iväg till något ännu värre än den varit och är.

 3. Andreas Holmberg

  Fast Mubarak har tydligen lovat runt vid flera andra tillfällen – och sedan svikit val-löftena. (T.ex. skulle han från början bara sitta 2 perioder, som ju är kutym i många president-demokratier, men 12 år blev fort 30…). Så jag börjar förstå varför torgfolket inte vill gå hem förrän man kan lita på att han och hans parti verkligen far väck – och inte kommer hem en mörk kväll och straffar dem som ledde demonstrationen… http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=246827

  Dessutom används tydligen torgmötet (eller torgmötena, det är ju inte bara Kairo…) till konstruktiva samtal inom oppositionen – och då är ju tiden inte förspilld. Hoppas tiden för en positiv förändring är inne nu (inte bara ”kronos” utan ”kairos”).

 4. Jan Nilsson

  Svar till Andreas Holmberg (2011-02-09 20:52)
  Blir spännande att se vad som kommer. Mycket man inte vet. Att ”kronos” är inne vet nog de flesta utom Mubarak själv. Om det också är ”kairos” får vi väl snart se.
  Förstår om Israel håller andan. Skulle freden med Egypten vara över kan fler ha anledning att göra det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.